Patru braşoveni au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. Adevărul
Foto. Adevărul

Cei patru au fost trimişi în judecată în cursul lunii mai, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.  

Simona Maria Tudoran, în calitate de administrator al SC DENISA & DARIA BEAUTY SRL Braşov, s-a sustras în mod repetat de la efectuarea verificărilor financiar fiscale prin declararea fictivă a sediului social al societăţii pe care o administrează, fapta fiind comisă în scopul de a sustrage societatea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către stat.

Vasile Cimpoaie va da socoteală în faţa instanţei pentru evaziune fiscală în formă continuată şi  desfăşurarea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc fără licenţa prevăzută de lege.

„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul, în calitate de administrator al SC VALIANA SRL Braşov, a ascuns sursa impozabilă prin exploatarea, în perioada ianuarie-aprilie 2008 şi în cursul lunii aprilie 2010, a unui număr de zece jocuri de noroc de tip slot machine, fără a avea licenţe emise pentru utilizarea acestor jocuri de către Ministerul Finanţelor şi nu a declarat organelor fiscale sumele de bani încasate în urma folosirii jocurilor, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de 79.249 de lei", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Alina Popescu.

În judecată a fost trimis şi Ioan Marcel Puşcaşu, acuzat de evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a vândut la fier vechi, în perioadele martie - iunie 2010 şi respectiv martie-septembrie 2010, în baza unor adeverinţe de primire şi plată, deşeuri reciclabile în cantitate de 13.440 kilograme şi respectiv 27.262 kilograme , declarând în mod nereal faptul că deşeurile provin din gospodăria proprie, în scopul de a se sustrage de la plata impozitului pe venit, producând în acest mod un prejudiciu  bugetului de stat în sumă de 6721,50 lei.

Şi Marius Tineanu a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată după ce, în perioada anilor 2009-2010, în baza unor adeverinţe de primire şi plată, a vândut 57.244 kilograme de fier vechi, minţind că acestea provin din gospodăria proprie doar pentru a se sustrage de la plata impozitului pe venit. În acest fel, el a produs un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 10.438 de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite