Patronul Avicola Braşov, amendat cu 5.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a amendat pe Ioan Popa, proprietarul Avicola Braşov, cu 5.000 lei, pentru că nu a înaintat documentaţia necesară derulării ofertei de preluare obligatorie pentru acţionarii minoratori ai societăţii.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, acţionarii care depăşesc participaţia de 33% sunt obligaţi să depună la CNVM, în termen de 15 zile, un prospect de ofertă publică de preluare. Acţionarii Avicola Braşov au aprobat, la 18 august, în cadrul unei adunări generale, delistarea firmei de pe piaţa Rasdaq, deşi CNVM a decis, la finele lunii iulie, că operaţiunea nu poate fi realizată, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile de lichiditate pentru retragerea de la tranzacţionare.

La acea dată a fost aprobat şi preţul pe care îl pot primi acţionarii care nu sunt de acord cu delistarea companiei, 3,03 lei/acţiune, preţ cu 44,3% peste cea mai recentă cotaţie a titlurilor de la bursă, de 2,1 lei.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, doar acţionarul care deţine mai mult de 95% din capital are dreptul să ceară celorlalţi investitori să îi vândă titlurile pe care le au în portofoliu, înainte de delistarea firmei respective.

Omul de afaceri a depăşit pragul de 33% din drepturile de vot asupra companiei în ianuarie 2009, 70,8%, ca urmare a înregistrării la Depozitarul Central a desfiinţării Asociaţiei AVIPAS, de la care Popa a achiziţionat pachetul majoritar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite