Patronii ignoră absolvenţii de la „Transilvania“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 4.492 de locuri sunt disponibile la Universitatea „Transilvania“, iar înscrierile încep în 11 iulie. Foto:Arhivă.
4.492 de locuri sunt disponibile la Universitatea „Transilvania“, iar înscrierile încep în 11 iulie. Foto:Arhivă.

O companie de recrutare de forţă de muncă a realizat un top al facultăţilor căutate de angajatori.Universitatea „Transilvania" nu figurează cu nicio facultate pe primele trei locuri, nici măcar cu Ingineria, care are tradiţie la Braşov.

Site-ul de recrutare BestJobs a realizat un top al facultăţilor căutate de angajatori şi au ajuns la concluzia că cei mai căutaţi absolvenţi sunt cei care au terminat Electronica, Instalaţii sau Limbi Străine. Aceste facultăţi se situează pe primele trei locuri, fiind urmate în top 10 de facultăţile de Drept, Litere, Ştiinţe Economice, Fizică, Telecomunicaţii, Psihologie şi Transporturi. În acelaşi timp, patronii manifestă reticenţă la angajarea tinerilor care au terminat facultăţi particulare.

Studiul a mai arătat că universităţile care scot cei mai buni absolvenţi sunt cele din Bucureşti, Cluj, Iaşi sau Timişoara. „Sondajul BestJobs realizat în rândul angajatorilor demonstrează că nu este suficient să ai studii superioare, importantă fiind şi facultatea absolvită. Astfel, putem sprijini proaspat absolvenţii de liceu să ia o decizie bună în alegerea facultătii, precum şi pe cei care au absolvit deja o facultate, dar care vor să urmeze o a doua specializare", a explicat reprezentanta BestJobs, Mădălina Mariş.

Studiul realizat de site-ul de recrutare a vizat percepţia angajatorior privind gradul de pregătire a absolvenţilor unei facultăţi, precum şi a nominalizarii celor mai bune instituţii de învăţămant din cadrul fiecărui profil. Studiul a inclus 37 de universităţi.

Braşovul a ratat podiumul

Universitatea „Transilvania" nu figurează pe podium cu nicio facultate. Nici măcar cu cea de Inginerie, unde avem tradiţie. Primele trei locuri la Inginerie sunt ocupate de universităţi din Bucureşti, Cluj sau Timişoara. Reprezentanţii Universităţii „Transilvania" contestă studiul şi au o altă părere.

„Nu cred că acest studiu este relevant şi cred că au fost luaţi în considerare doar cei care utilizează respectivul site. Nu văd de ce absolvenţii noştri nu sunt mai buni decât ceilalţi. De exemplu, studenii de la Electronică şi Ştiinţele Calculatoarelor au câştigat premii la nivel naţional, iar un grup de studenţi de la Inginerie mecanică au conceput şi creat o maşină. Avem copii buni şi 600 de absolvenţi de la noi lucrează la compania Inna Schaeffler. Am îndoieli în ceea e priveşte acest studiu", a spus  prorectorul Universităţii Transilvania Braşov, Constantin Duguleană.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite