Braşov: Patrimoniul Cultural al Braşovului va fi promovat în Copenhaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Patrimoniul Cultural al Braşovului va fi promovat în Copenhaga
Braşov: Patrimoniul Cultural al Braşovului va fi promovat în Copenhaga

Patrimoniul Cultural al Braşovului va fi promovat săptămâna viitoare în Copenhaga, în cadrul unui proiect ales de Institutul Cultural Român.

Demersul este organizat de Asociaţia Română pentru Promovarea Calităţii şi a Practicilor de Succes, iar ideea a ocupat locul secund într-o competiţie în care au mai fost prezentate alte 67 de proiecte. Potrivit lui Horia Moaşa, unul dintre coordonatorii proiectului, „vom prezenta publicului danez 50 de fotografii de mari dimensiuni, de 2m/1m, cu imagini ce prezintă diferite construcţii medievale din judeţul Braşov: biserici, castele, fortificaţii. Fotografiile vor fi expuse într-una dintre cele mai importante pieţe din Copenhaga, precum şi în două universităţi. Întregul proiect va costa 200.000 de lei, bani ce ne-au fost alocaţi de Institutul Cultural Român, prin Programul „Cantemir”. Vor mai exista şi alte manifestări în cadrul aceluiaşi proiect“.

Pe lângă o recepţie oficială la Ambasada României din Danemarca, vor fi organizate şi „Serile culinare româneşti“, eveniment ce se va produce în două pieţe agro-alimentare şi va consta în prezentarea şi oferirea de produse tradiţionale din Braşov: brânză de burduf în coajă de brad, pastramă de porc, cârnăciori ardeleneşti etc.
 
Întregul proiect îşi propune promovarea patrimoniului cultural din judeţul Braşov şi a potenţialului cultural al zonei în vederea creşterii vizibilităţii zonei ca destinaţie turistică. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite