Braşov: Patriarhul României a vizitat Braşovul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Patriarhul României a vizitat Braşovul
Braşov: Patriarhul României a vizitat Braşovul

Patriarhul a primit titlul de Preşedinte de Onoare al Junilor din Şchei. Zeci de credincioşi s-au înghesuit la Catedrala „Sfântul Nicolae“, pentru a primi binecuvântarea Preafericituli Daniel, Patriarhul României.

„Totul m-a impresionat. Mai întâi m-a impresionat credinţa braşovenilor şi apoi legătura dintre credinţă şi cultură, hărnicia, vrednicia şi eleganţa. E foarte multă eleganţă aici, şi în costumele Junilor, şi în modul în care sunt prezentate valorile tradiţiei şi modul în care sunt păstrate casele“ – Preafericitul Daniel, Patriarhul României.

Preasfinţia Sa Daniel a vizitat pentru prima dată oraşul de sub Tâmpa, în calitate de Patriarh al României.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a oprit mai întâi la Vlădeni, unde a luat parte la ridicarea la rang de muzeu a Casei Memoriale a Părintelui Stăniloaie. Între timp, la Catedrala Sfântul Nicolae din Braşov se făceau ultimele pregătiri pentru primirea Prefericitului. Preasfinţia Sa a fost aşteptat cu mare fast, de către Junii braşovenii, îmbrăcaţi de sărbătoare, care au făcut cărare până la intrarea în Catedrală. Zeci de cerdincioşi s-au călcat pe picioare pentru a-l putea atinge pe patriarh, iar pentru vizita sa au fost mobilizate mai multe echipaje ale Jandarmeriei din Braşov. Vizita Patrarhului a continuat cu oficierea unui Te Deum, alături de preoţii parohi de la Catedrala „Sfântul Nicolae“, din Şchei. După slujbă, Părintele Daniel a ţinut o predică, care a culminat cu biecuvântarea braşovenilor, a Braşovului şi a tuturor lucrărilor care se fac aici.

Cadouri pentru braşoveni


Patriarhul României nu a venit, dar nici nu a plecat cu mâna goală. El a oferit daruri creştineşti atât braşovenilor, cât şi Catedralei „Sfântul Nicolae“ şi Muzelului „Prima Şcoală Românescă“. În primul rând, Prefericitul Daniel  le-a dăruit preoţilor parohi cea mai nouă ediţie a Bibliei Sinodale, cel mai nou Liturghier şi un set de cărţi bisericeşti, pentru Prima Şcoală Românească. În plus, braşovenii au primit din partea patriarhului lor, câte o icoaniţă cu Sfântul Nicolae. În schimb, Prefericitul a primit daruri pe măsură. I-a fost oferită icoana Sfântului Nicolae, din partea preoţilor şi a credincioşilor, iar din partea junilor, titlul de preşedinte de onoare al Junilor din Şchei. Pentru că ocazia a fost una deosebită, primarul George Scripcaru a venit la întâlnirea cu patriarhul cu titlul de proprietate pentru peste 139 de hectare de terenuri din Braşov şi Poiana Braşov, pe care l-a înmânat mai marilor Catedralei „Sfântul Nicolae“. Vizita patriarhului s-a încheiat cu un tur al Muzeului Primei Şcoli Româneşti, fiind primul ierarh care a călcat vreodată aici.

Vizită în Covasna

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, va conduce, duminică, la Miercurea Ciuc, ceremonia de înălţare în treapta de arhiepiscop a Preasfinţitului Ioan Selejan. Ierarhul conduce Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei încă de la înfiinţare, acum 15 ani. Cerermonia va începe la ora 11.00, după Sfânta Liturghie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite