Braşov: E. Andronescu: “Textul legii asumat în Parlament are o problemă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: E. Andronescu: “Textul legii asumat în Parlament are o problemă”
Braşov: E. Andronescu: “Textul legii asumat în Parlament are o problemă”

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, în privinţa nemulţumirilor studenţilor legate de faptul că nu mai pot face parte din senatele universităţilor, că “textul asumat în Parlament are o problemă. Ne-a scăpat ceva”.

Ecaterina Andronescu a precizat că aspectele legate de reprezentarea studenţilor în strucutrile de conducere ale universităţilor vor fi reglementate printr-o Ordonanţă de Urgenţă ce va modifica legea asumată în Parlament în urmă cu câteva zile. Ministrul Educaţiei a adăugat că va susţine dreptul studenţilor de a fi reprezentaţi în senate şi că textul iniţial trimis spre Parlament conţinea această regulă. "Nu ştiu ce s-a întâmplat pe parcurs. Ne-a scăpat ceva", a declarat Andronescu.

În privinţa posibilităţii declanşării unei greve începând cu data de 1 octombrie a profesorilor înscrişi în cadrul FSLI, Andronescu a precizat că speră ca discuţiile din următoarele zile să dezamorseze situaţia. Ministrul Educaţiei a anunţat că în zilele următoare va fi finalizată metodologia de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoală, “pentru ca aceştia să nu mai fie numiţi pe criterii politice”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite