Braşov: În parcul Tractorul va fi amenajată o zonă de fitness în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accesul va fi liber, iar zona va conţine câteva elemente care să permită exerciţiile de fitness şi care să nu se deterioreze în timp.

Amenajarea unei zone de fitness în aer liber face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare a parcului Tractorul. Lucrările au început deja şi s-ar putea finaliza până la începutul lunii septembrie. În tot acest timp, se va gazona întreaga suprafaţă a parcului, se vor planta 410 puieţi de paltin şi arţar, 55 de puieţi de mesteacăn, 47 puieţi de pin negru şi doi brazi de Caucaz. De asemenea, vor fi refăcute aleile şi se vor amenaja alei noi pe o suprafaţă de 504 mp, care vor fi pavate cu piatră naturală.

Proiectul de reabilitare a parcului Tractorul cuprinde şi introducerea unui sistem de irigaţii şi reabilitarea şi modernizarea fântânei arteziene, care, la ora actuală, este nefuncţională. Totodată, vor fi amenajate noi locuri de joacă pentru copii, două terenuri de baschet şi unul de fotbal. Parcările din zonă, inclusiv cele de pe strada Turnului, vor fi reamenajate.

 Potrivit www.monitorulexpres.ro pentru întregul proiect, Municipiul Braşov a obţinut o finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu în valoare de 700.000 de lei, reprezentînd 97,18% din totalul fondurilor, restul de aproape 16.000 de lei fiind cota de cofinanţare din partea Municipalităţii. Suma la care s-a adjudecat lucrarea este de 430.000 de lei, municipalitatea având la dispoziţie 690.000 de lei, după achitarea proiectului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite