Parcul Naţional Piatra Craiului, promovat cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. Adevărul
Foto. Adevărul

Începând de astăzi, se va începe implementarea proiectului  „Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii Parcului Naţional Piatra Craiului prin conştientizare, informare, vizitare şi monitorizare".

Proiectul, cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională, prevede o serie de măsuri de informare, precum şi instalarea de infokioscuri şi panouri informative, realizarea unui film documentar despre Parcul Naţional Piatra Craiului, precum şi crearea unor condiţii optime de vizitare. Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Parcului Naţional Piatra Craiului din Zărneşti, pe primul plan se află finalizarea « Centrului de vizitare » de la Zărneşti, care va avea inclusiv un muzeu al Pietrei Craiului, ce va conţine o machetă impresionanta a muntelui, ce  va putea fi văzută din toate unghiurile, cu ajutorul unei pasarele suspendate.

Proiectul va fi lansat în prezenţa Crinei Coco Popescu, ambasadorul onorific al Parcului Naţional Piatra Craiului.

Piatra Craiului se întinde pe o distanţă de 25 de kilometri, fiind cea mai lungă creastă calcaroasă din România. În 1990 Piatra Craiului a fost declarată parc naţional. „Este o zonă unde fauna este foarte bine reprezentată. De remarcat este prezenţa a 35 de specii endemice de nevertebrate şi a 91 de specii, noi pentru ştiinţă. Trebuie menţionat că Parcul Naţional Piatra Craiului găzduieşte peste 30% din numărul total de specii de plante superioare prezente pe teritoriul României", spun reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Piatra Craiului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite