Dublul asasinat de la farmacie. Diaconescu a fost achitat de trei instanţe, dar încă este suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Luni se împlinesc şase ani de la crima din farmacie, dar controversele din jurul acestui dosar sunt departe de a se fi încheiat. Deşi Alexandru Diaconescu a primit trei verdicte de „nevinovat“, anchetatorii îl au în vedere, în continuare, ca suspect.

Alexandru Diaconescu, acum în vârstă de 29 ani, a fost considerat principalul suspect al dublei crime din 6 decembrie 2004. Probele anchetatorilor nu i-au convins pe judecători, iar Tribunalul Braşov, Curtea de Apel Braşov şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au achitat, pe rând, pe Diaconescu. Verdictul final a fost dat în noiembrie 2008.

Daune de milioane

A început apoi un proces civil prin care Alexandru Diaconescu a dat statul român în judecată. A solicitat 12,6 milioane de lei. „Tribunalul Bucureşti a acordat 2 milioane de lei daune morale şi încă 150.000 de lei daune materiale. Am făcut apel, iar acesta se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti. Alexandru Diaconescu este în continuare afectat pentru că a pierdut nişte ani din viaţă. Nu este supărat pe anchetatori. Este adevărat că a fost vorba despre o eroare judiciară, dar nu a fost ceva intenţionat. S-a pornit practic de la o premisă greşită, cu Alexandru Diaconescu ca suspect principal", ne-a declarat Ovidiu Văduva, avocatul lui Diaconescu.

Cercetările continuă

După achitarea lui Diaconescu dosarul s-a întors la Parchetul Tribunalui Braşov pentru noi cercetări. Momentan dosarul este cu autor necunoscut. Surprinzător este faptul că deşi Diaconescu a fost achitat pe motiv că nu el era criminalul, anchetatorii îl consideră încă suspect. „Continuă cercetările în dosar, urmând a fi reaudiaţi doi martori sub identitate protejată, se vor face audieri pentru a se realiza anturajul lui Alexandru Diaconescu şi se fac verificări pentru stabilirea domiciliului altor martori. În acest dosar, procurorul a dat o ordonanţă prin care se solicită acte în vederea efectuării cercetării penale pentru stabilirea autorilor faptei", a precizat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Sanda Mateş.

Soţul uneia dintre farmacistele ucise, Daniel Cistian, a fost deja chemat să dea o declaraţie în noul dosar. „Am fost chemat luna trecută la Poliţie şi mi-am menţinut declaraţia dată în primul dosar. Acest caz a rămas cu AN fiindcă judecătorii nu ştiu ce înseamnă o probă ADN. Cu probe certe au pus un criminal în libertate. Până la urmă am încredere că se va soluţiona acest dosar, dar nu ştiu cum. Mâine urmează să fac parastas de 6 ani ani atât pentru Manuela cât şi pentru Daga", a precizat Daniel Cistian. Cât despre despăgubirile băneşti acordate de Tribunalul Bucureşti lui Alexandru Diaconescu, Daniel Cistian a replicat sec: „Judecătorii nu trebuie să-l premieze pentru fapta comisă?“

Diaconescu stă cu chirie

Alexandru Diaconescu locuieşte cu chirie în Bucureşti. Lucrează pe post de bucătar şi vrea să îşi refacă viaţă. Nu are o iubită în acest moment, dar vrea să îşi cumpere o casă cu banii pe care îi va primi de la statul român. Despăgubirile se plătesc prin intermediul Ministerului Finanţelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite