Parada mustăților secuiești la Sfântu-Gheorghe / FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mustăciosul de anul trecut, Zsigmond Mihaly, din Tușnad Băi, și-a păstrat și în acest an titlul de posesor al celei mai lungi mustăți din Secuime.

Dintre cei zece participanți, juriul a măsurat, duminică seara, la Olimpiada Mustăților organizată în cadrul Zilelor Sfântu-Gheorghe, o mustață lungă de 62 de cm, de la un capăt la altul, cu care Zsigmond se mândrește peste tot unde merge.„Nu am mai tăiat-o de trei ani, e frumoasă, nu am o grijă specială de ea, ci în fiecare dimineață o spăl", spune câștigătorul.

image

Concursul de mustăți nu a fost lipsit de glume colorate având ca subiect mustața și rolul ei. Astfel, de la faptul că Dumnezeu a creat mustața ca să se vadă cine e bărbatul, până la faptul că mustața nu este deloc dorită atunci când ești răcit, în schimb ar avea un anumit rol în a le face fericite pe femei, concurenții nu s-au sfiit să glumească despre mustățile lor.

image

Organizatorii au ales și cea mai cu caracter mustață, la care au fost date 3 premii - medalia de bronz a fost luată de Haralyi Ernő din Zăbala, medalia de argint a primit-o Ráduly József din Cernat, iar Lukács János a primit medalia de aur.

image
image

Concursul de mustăți a fost inițiat anul trecut, de președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, el însuși un mustăcios, și care afirma că mustața care nu se vede din spate nu este mustață. Această podoabă este o adevărată mândri printre secui, și în funcție de lungime și caracter necesită o îngrijire deosebită în fiecare dimineață, din câte spun participanții.

Membrii juriului au fost președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, Bagoly Miklós, presedinte ASIMCOV, Szilágyi Péter, presedintele Asociatiei Mustății Maghiare și Varga Mihály, câștigatorul de anul trecut al concursului internațional de mustață din Ungaria.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite