Paradă militară medievală în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada va avea loc duminică Foto. Adevărul Braşov
Parada va avea loc duminică Foto. Adevărul Braşov

Tradiţiile militare ale Braşovului vor renaşte duminică, 22 aprilie 2012, cu prilejul coborârii Junilor în Cetate. 

Cu această ocazie, braşovenii şi turişti vor avea ocazia să-i descopere în Piaţa Sfatului, de la ora 11.00, pe cavalerii teutoni, pe ostaşii din epoca judelui primar Michael Weiss şi pe militarii care formau garnizoana habsburgică la începutul secolului al XIX-lea. Oamenii vor putea admira costumele şi armele oştenilor şi se vor putea fotografia alături de ei.

La iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov, în Piaţa Sfatului vor fi ilustrate perioadele care au marcat tradiţia militară a oraşului nostru: cavalerii teutoni (începutul secolului al XIII-lea), ostaşii din epoca judelui primar Michael Weiss (începutul secolului al XVI-lea) şi garnizoana habsburgică din vremea războaielor napoleoniene.

De la Turnul Alb, vor fi trase salve de tun chiar în momentul în care alaiul Junilor călare va ajunge în Piaţa Sfatului. Tot atunci, clopotul din turnul Casei Sfatului se va face auzit îndelung, iar trompeţii costumaţi în veşminte medievale vor interpreta cele trei trei melodii reprezentative pentru etniile ce locuiesc în Braşov - un semnal maghiar, un fragment din opereta „Crai Nou" a lui Ciprian Porumbescu (pus în scenă în premieră la Braşov) şi un fragment din compoziţia „Siebenburgen".

Începând din Duminica Tomii, în fiecare zi, de la ora 18.00, pe toată durata sezonului cald, în Piaţa Sfatului va avea loc ceremonialul militar de schimbare a gărzilor, în sunetul trompeţilor,  din Turnul Sfatului. Salvele de tun, schimbarea gărzii şi trompeţii vor putea fi văzuţi de turişti, sâmbăta şi duminica, la orele 12.00 şi 18.00.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite