Braşov: Pagubele produse de inundaţii „au intrat la apă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţial, autorităţile locale ceruseră 37 de milioane pentru a repara pagubele produse de calamităţile de acum trei săptămâni. După o nouă evaluare, efectuată de Prefectură, acestea au scăzut la mai puţin de 11 milioane de lei. Află mai multe despre ravagiile produse de ploi în judeţ acum trei săptămâni.

Săptămâna trecută, Prefectura Braşov primise de la edili situaţia pagubelor produse de inundaţiile din perioada 12 – 13 iulie şi costurile aferente reparaţiilor. Prefectul Ion Gonţea a precizat marţea trecută că pagubele au fost supraaevaluate, aşa că s-a instituit o nouă comisie care a refăcut calculele.

Vezi aici necesarul de bani pe care l-au cerut primăriile săptămâna trecută şi declaraţiile autorităţilor.



Noua comisie a tăiat la sânge cheltuielile necesare lucrărilor, astfel că suma totală, care va fi cerută de la Guvern, a scăzut ca prin miracol de la 37 de milioane de lei, cât era iniţial, la mai puţin de 11 milioane. Conform noii evaluări făcute de Prefectură, cele 12 primării ar urma să primească 6,1 milioane de lei, iar Consiliul Judeţean 4,5 pentru a repara drumurile judeţene afectate. De exemplu, Zărneştiul, care a fost una din cele mai afectat localităţi, a cerut pentru lucrările de reparaţii 16 milioane de lei. După ultima evaluare, edilii vor primi însă, doar 448.000 de lei, iar prin CJ alţi 112.000 pentru reabilitarea unui drum din localitate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite