POLITAXI, maşina jumătate taxi, jumătate maşină de poliţie, a ajuns la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
POLITAXI a poposit la Casa Armatei din Braşov Foto. Flavia Cistian
POLITAXI a poposit la Casa Armatei din Braşov Foto. Flavia Cistian

Oraşul nostru este prima destinaţie a autoturismului POLITAXI, după Bucureşti, şi va rămâne în Braşov timp de patru săptămâni. Maşina face parte din campania împotriva consumului de alcool la volan, intitulată „Tu alegi cu cine faci cunoştinţă în seara asta". 

Maşina este expusă la Casa Armatei şi este jumătate taxi, jumătate maşină de poliţie. Mesajul transmis şoferilor este că, decât să se urce băuţi la volan şi să producă o tragedie ori să rămână fără carnet, mai bine iau un taxi pentru a ajunge la destinaţie. Campania „Tu alegi cu cine faci cunoştinţă în seara asta" este derulată la nivel naţional, de Forumul Român pentru Consumul Responsabil de Alcool (RFRD) împreună cu Poliţia Rutieră Română.



„Astăzi demarăm un program partenerial care se intitulează POLITAXI, în cadrul campaniei naţionale a Poliţiei Rutiere Române «Alege viaţa». Demarăm acest program pentru a atrage atenţia conducătorilor auto asupra faptului că conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice produce daune atât materiale cât şi umane. În cadrul acestui program autoturismul va fi amplasat în mai multe oraşe, la nivel naţional, şi ne dorim pe această cale să tragem un semnal de alarmă conducătorilor auto: Atunci când conduceţi nu vă urcaţi băuţi la volan! La nivelul judeţului Braşov ne dorim ca, aşa cum autorităţile şi-au dorit şi au realizat ceea ce şi-au propus, respectiv au declarat Braşovul cel mai frumos oraş, noi, Poliţia Rutieră, ne dorim să declarăm Braşovul cel mai sigur oraş din punct de vedere rutier", a declarat subcomisarul Daniel Oprea, din cadrul Serviciul Rutier Braşov.

brasov


„Această campanie îşi doreşte să crească gradul de conştientizare şi responsabilizare a conducătorilor auto în ceea ce priveşte efectele pe care le are consumul de alcool la volan. Urmărim după această campanie o reducere atât a numărului de accidente care au loc ca urmare a consumului de alcool la volan, dar şi reducerea numărului de victime din aceste accidente rutiere. Targetul acestei campanii nu este reprezentat însă numai de conducătorii auto. Vorbim aici de cunoştinţele, de prietenii, de cei din jurul lor, care pot, să spunem aşa, să-i tragă de mânecă atunci când beau şi să le spună: Aveţi posibilitatea de a alege. Pe de altă parte acesta este şi mesajul campaniei, dacă ai consumat alcool, nu urci la volan. Ai posibilitatea dar şi datoria de a alege, fie un taxi, şi atunci şi tu şi cei din jurul tău sunt în siguranţă, sau poţi să faci alegerea greşită, să te urci băut la volan şi atunci te poţi întâlni cu Poliţia, să fi amendat, arestat, dar şi mai grav, poţi să pui în pericol viaţa ta şi a celor din jur", a spus Tolia Sireteanu, reprezentant RFRD. Campania a început în 2011, în Bucureşti, unde maşina a fost expusă până luna aceasta, când a fost adusă la Braşov, urmând ca ea să fie expusă apoi în câteva dintre cele mai importante oraşe din ţară, respectiv Sibiu, Cluj, Constanţa şi Autostrada A2.

image



Poliţiştii spun că, la nivelul judeţului Braşov, în anul 2011, 940 de şoferi au rămas fără carnet din cauza alcoolului. Dintre aceştia, 549 au consumat alcool până în limita legală şi s-au ales cu contravenţii, iar restul de 399 au depăşit limita legală. În primul trimestru al anului 2012, poliţiştii au reţinut 192 de permise de conducere pentru consumul de alcool. 112 şoferi s-au ales cu contravenţii după ce au avut o alcoolemie până în limita legală, iar restul de 80 au băut mai mult decât trebuia.

brasov
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite