Omul de afaceri Ion Neculaie rămâne cu povara Hotelului Bodoc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpărarea hotelului Bodoc din Sfântu Gheorghe de către autorităţile locale a fost suspendată, deoarece Neculaie nu a reuşit să rezolve problemele juridice ale imobilului în termenul stabilit de comun acord cu edilii. El trebuie să dea o groază de bani pentru impozite.

Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local Sfântu Gheorghe au aprobat în luna august alocarea a câte 539.000 euro, fiecare, pentru cumpărarea în comun a Hotelului Bodoc din Sfântu Gheorghe, în vederea reabilitării şi reintroducerii lui în circuitul turistic.

Motivul care a stat la baza acestui demers a fost faptul că hotelul a ajuns o ruină după privatizare, iar reabilitarea lui va da un impuls dezvoltării turismului în zonă.

Impozitul pe hotel: 40% din valoare

„Părerea domnului primar Antal Árpád în legătură cu acceptul acestei soluţii din partea proprietarului majoritar este că ar fi şi în interesul acestuia de a scăpa de acest imobil. Proprietarul actual este constrâns 'să facă mutarea', deoarece Consiliul Local, prin decizia pe care a luat-o, a stabilit un impozit foarte mare pentru clădirea hotelului, acesta fiind de 40% din valoarea de inventar, sumă ce se ridică la câteva sute de mii de euro. În momentul în care societatea va face nişte calcule poate să-şi da seama că în doi-trei ani trebuie să achite valoarea clădirii către municipalitate, sub formă de impozit", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite