Braşov: Se redeschide patinoarul artificial din complexul „Olimpia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patinoarul artificial din cadrul Complexului “Olimpia”, situat în vecinătatea Bastionului Ţesătorilor, îşi va redeschide mâine, de la orele 16.00, porţile pentru amatorii sporturilor de iarnă.

„Am fi dorit să oferim braşovenilor şi turiştilor posibilitatea de a patina încă de acum câteva zile, însă vremea a fost prea caldă pentru a se forma un strat de gheaţă corespunzător, de circa 15 centimetri. Acum, însă, condiţiile de temperatură sunt îndeplinite pentru a oferi patinatorilor o suprafaţă cât mai bună“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

Patinoarul artificial a fost achiziţionat de administraţia judeţeană cu suma de 240.000 de euro şi a fost dat în administrare complexului „Olimpia“. Suprafaţa totală a patinoarului este de 1.800 de metri pătraţi, respectiv cea a unei suprafeţe pe care se desfăşoară discipline de iarnă olimpice. Stratul de gheaţă rezistă până la o temperatură a aerului de 15 grade Celsius, fiind nevoie de vreme mai rece doar atunci când se porneşte instalaţia.

De menţionat că, potrivit administratorilor patinoarului, gheaţa din acest această iarnă va fi mult mai bună, pe de o parte datorită îmbunătăţirilor aduse instalaţiei de producere a suprafeţei, iar pe de alta datorită faptului  că a fost cumpărată o freză ce are ataşat şi un plug pentru îndepărtarea zăpezii sau resturilor de gheaţă. Administratorii spun că acest tip de freză este unic în ţară.  Pentru 90 de minute de patinat  copiii vor trebui să plătească cinci lei, iar adulţii zece lei. Contra sumei de zece lei se vor putea închiria patine, cu mărimi cuprinse între 34 şi 46.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite