Braşov: După Oktoberfest urmează Târgul de Crăciun!?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: După Oktoberfest urmează Târgul de Crăciun!?
Braşov: După Oktoberfest urmează Târgul de Crăciun!?

Membrii Clubului Economic German, împreună cu Consiliul Judeţean Braşov vor să preia modelul de la Nürnberg pentru a organiza „Micul Târg de Crăciun“, cum le place să-l denumească.

Atmosfera de poveste specifică celebrului Târg de Crăciun de la Nürnberg ar putea poposi în acest an şi în Braşov. Amploarea nu va fi aceeaşi, dar organizatorii se vor strădui să aducă produse autentic germane la poalele Tâmpei.

„Braşovenii vor putea cumpăra un mix de produse, şi nemţeşti, dar şi autentic româneşti. Cu sprijinul investitorilor din Nürnberg vom încerca să preluăm modelul şi să le aducem braşovenilor de la turtă dulce, până la haine, globuleţe, mănuşi, căciuliţe, toate nemţeşti. Nu ştim încă sigur dacă-l vom organiza în două luni sau la anul“,
a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Christian Macedonschi, organizatorul Oktoberfest. La Nürnberg, evenimentul aduce peste două milioane de turişti, fiind organizat în oraşul german din anul 1628.

Anul viitor, „Dracula Fest“

Pe lângă similitudinile legate de aspectul oraşelor, între Braşov şi Nürnberg, există şi alte asemănări: ambele au fost legate prin intermediul unor ficţiuni de mitul lui Dracula. După constatarea acestei situaţii, reprezentanţii celor două regiuni au decis ieri să şi profite de pe urma acestui fapt. Astfel, în cele două oraşe se vor organiza diverse manifestări care au legătură cu „Contele vampir“, totul urmând a culmina cu desfăşurarea la Braşov, anul viitor, a unui „Dracula Fest“, mai alesd că tot ieri s-a încheiat un protocol ce vizează promovarea turistică reciprocă. 

Vizită la Nürnberg

Pentru a putea „trage sforile“ pentru organizare, membrii Clubului Economic German vor forma o delegaţie împreună cu cei de la Consiliul Judeţean şi vor face o vizită la Târgul de Crăciun de la Nürnberg. Aici vor fi puse la punct convenţiile pentru aducerea unui „frate mai mic“ al bătrânului târg în Braşov. Evenimentul ar putea fi organizat la începutul lunii decembrie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite