Braşov: Berea va curge în valuri la „Oktoberfest“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Berea va curge în valuri la „Oktoberfest“
Braşov: Berea va curge în valuri la „Oktoberfest“

La festivalul berii sunt aşteaptaţi peste 20.000 de vizitatori. Specialităţi bavareze, muzică românească, dar şi germană şi multă bere sunt „ingredientele“ perfecte pentru petrecerea acestui weekend.

„Oktoberfest“ debutează, astăzi, pe Stadionul Olimpia într-un mod tradiţional german, prin spargerea unui butoi plin cu bere. Acesta va fi semnalul prin care organizatorii vor da startul distracţiei nemţeşti. Festivalul, organzizat de Forumul Economic German, este pentru prima dată în Braşov şi se doreşte a fi un „frate mai mic“ al celebrului Oktoberfest din Germania. „Este pentru prima dată când se organizează un asemenea eveniment în Braşov şi în România şi ne dorim să-l transformăm într-o tradiţie, de aceeaşi talie cu Oktoberfest-ul din Germania“, a spus Christian Macedonschi, unul dintre organizatori.

Concursuri şi distracţii trăsnite


Trupa nemţească Wirbelwind va întreţine atmosfera pe tot parcurrsul festivalului, unde berea germană, dar şi cea românească vor curge în râuri. Organizatorii pun la dispoziţie peste 17.000 de litri de bere.
Cel mai important moment al festivalului va fi concursul Miss Oktoberfest, un concurs neconvenţional, la care s-a înscris şi o concurentă în vârstă de 64 de ani. Concurentele vor purta costumul bavarez şi se vor întrece în probe trăsnite.

Turiştii se vor mai putea distra încercând să reziste cât mai mult pe taurul mecanic. Sâmbătă, pe scena festivalului va urca trupa Holograf, iar duminică cei de la Direcţia 5. Nici cei mici nu au fost uitaţi. Special pentru ei va fi amenajată o zonă cu castele gonglabile, tobogane, trenuleţe şi altele.

Specialităţi bavareze


Printre specialităţile cu specific nemţesc oferite de organizatori se numărră cârnaţii de bere, turingeri la grătar, ciolan bavarez cu varză, cârnaţi de Bavaria cu salată de cartofi dar, pentru a păstra tradiţia românească, de la eveniment nu vor lipsi nici mititeii. Pe Aleea Brădiceanu zeci de negustori ne vor reaminti de atmosfera bâlciurilor de altădată şi vor vinde turtă dulce, cocoşei, miere şi acadele.

Programul festivalului


Astăzi, la ora 17.00, butoiul cu bere va exploda, semn că distracţia începe, cu concursuri pe taurul mecanic şi muzică interpretată de formaţia Wibelwind. Mâine, la ora 14.00, cocurentele la titlul de Miss Oktoberfest vor da tot ceea ce au mai... bavaerz, din ele, iar trupa Holograf va încânta audienţa până la 21.00. Duminică, festivalul va continua cu concursuri atractive şi un concert Direcţia 5.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite