S-a stins din viaţă cântăreţul de muzică populară Octavian Bălăşcău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Bălăşcău ar fi împlinit 57 de ani peste câteva zile
Octavian Bălăşcău ar fi împlinit 57 de ani peste câteva zile

Artistul de muzică populară Octavian Bălăşcău, Tavi, cum îi spuneau colegii şi prietenii, a plecat să le cânte îngerilor. Tavi a fost veteranul grupului de solişti „Ţara Bârsei" din Braşov şi sufletul acestui grup de tineri solişti.

A fost pe scenă mai bine de 30 de ani, transmiţând tuturor bucuria de a cânta şi facând din interpretarea fiecărui cântec un act artistic în parte, adăugând calităţilor vocale o prezenţă scenică deosebită.

A fost primul solist care a cântat frumuseţile Ţării Bârsei şi ale ţinutului Tohanului.

Cântecele lui sunt cuprinse pe albumul „De dor de drag şi voie bună" realizat în 2008.

A murit în braţele soţiei sale, la câteva momente după ce se văzuse pe ecran, într-o retransmisie a unei filmări făcute de Sergiu Vaida şi TVR Cluj. „A murit necăjit că a doua zi aveau loc în zona Bran Zărneşti ( Tavi era zărneştean) trei spectacole şi nimeni nu se gândise să-l invite. A murit mâhnit că în Poiana Mărului nişte nărozi i-au spus primarului să nu-l mai cheme la cântări că nu le place lor. A murit aşa cum mor artiştii de lânga noi, iubiţi de oameni, dar ocoliţi şi marginalizaţi de mai marii momentului care cheamă de obicei la spectacole nume mari, uitându-i pe cei de aproape care au răspuns întotdeauna prezent atunci când a trebuit cântat gratis", spune cu durere în suflet Adrian Valuşescu,  fostul director al Centru Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov, cu care Tavi colabora îndeaproape.

De azi înainte Tavi nu va mai fi alături de colegii lui pe scenă. Nu va mai bucura dar nici nu va mai deranja pe nimeni. De azi încolo, Tavi Bălăşcău va cânta alături de îngeri. Odihnească-se în pace!

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite