Octavian Morariu: „Pregătirile pentru FOTE 2013 sunt într-un stadiu avansat la Braşov“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Morariu Foto: Marian Burlacu
Octavian Morariu Foto: Marian Burlacu

Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a vorbit despre stadiul pregătirilor pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, care va avea loc în 2013, în Braşov şi pe Valea Prahovei.

În ceea ce priveşte FOTE la sporturile de iarnă, în care România va fi gazdă, avem două capitole. De cel de infrastructură nu se ocupă comitetul olimpic, ci oraşele, care au format un comitet de organizare, la care participăm şi noi.

Din câte ştiu eu, situaţia este destul de bună dacă vorbim de infrastructură. Consiliile locale investesc în acest lucru şi ştiu că mai e nevoie de un al doilea patinoar la Braşov şi de o trambulină de 90 de metri la Râşnov.

Mai sunt de făcut nişte corecţii pe ici pe colo, dar toate sunt în progres. Mai este o Hotărâre de Guvern care va trebui să apară zilele acestea şi care consfiinţeşte proiectul ca fiind de interes naţional, consfiinţeşte finanţările, dar mai ales mă aştept să consfiinţească şi finanţarea comitetului de organizare, deoarece, cu doi ani înainte de competiţie acest comitet trebuie finanţat.

Până acum, el a mers târâş-grăbiş cu fonduri de la oraşe, cu multă bună-voinţă din partea COSR. De acum intrăm în faza de execuţie a proiectului şi este obligatoriu să avem o astfel de Hotărâre de Guvern.

Am avut discuţii cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turnismului, cu doamna ministru Elena Udrea, care este foarte deschisă şi foarte încântată de proiect", a declarat Morariu.

Octavian Morariu a vorbit şi despre pregătirea sportivilor care ne vor reprezenta ţara la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Din punct de vedere sportiv, ne-am creat cu ajutorul federaţiilor sportive de iarnă, un grup de tineri care se pregătesc pentru festival. Tot timpul este bine să ai rezultate atunci când concurezi la tine acasă, să ajungem să câştigăm câteva medalii.

Sunt încrezător pentru că, mai ales în partea de schi fond, la biatlon, avem campioni mondiali, deci ar trebui să putem obţine medalii şi aici.

Vom vedea ce se va întâmpla cu hocheiul, cu short-track-ul şi cu alte discipline, unde aş zice că suntem chiar în progres. Vom merge la Liberec, la ediţia din acest an, unde vom fi cu mai mulţi observatori.

De mai mult timp urmărim cum se organizează un astfel de eveniment şi avem contacte regulate cu alte comitete olimpice europene.Vom avea şi un program înserat la această ediţie de la Liberec, ca următori organizatori", crede preşedintele COSR.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite