Obiecte de pe vremea bunicii, la Târgul Manufacturierilor din Braşov FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mojare cu pistil pentru pisat usturoi, caschete de război, fiare de călcat pe bază de cărbuni şi monezi bătute pe vremea lui Hitler sunt doar câteva dintre obiectele pe care le puteţi găsi la Târgul Manufacturierilor, de pe aleea Parcului Titulescu.

Nostalgicii, colecţionarii sau pur şi simplu oamenii care vor să aducă un colţ din casele bunicilor în propria locuinţă, pot vizita anticarii care se strâng în fiecare weekend la Braşov.

image

Cei mai pretenţioşi pot cumpăra mobilă recondiţionată, la preţuri ce pornesc de la 200 de euro. Un lucru e clar: vechiturile iau ochii oricui.  

Gramofon din 1940

La târg sunt disponibile tot felul de obiecte care erau folosite de strămoşii noştri, cum ar fi tacâmuri din argint, pocale domneşti, monezi din vremuri apuse, ceasuri vechi, dar şi obiecte care ies din tipare.

image

De exemplu, George Ghiagă este colecţionar de când era copil şi şi-a completat colecţia cu o caschetă de război, din 1990, la numai 60 de lei.

image

Am achiziţionat cascheta de pe internet. Datează din 1990, şi este din Austria. Este folosită în noile tehnici de antrenament şi este din plastic. Atunci când trebuie să se apere, soldaţii îşi pun peste aceasta şi una din oţel", spune George Ghiagă.

image

Taraba anticarului este de departe cea mai dotată din târg. Aici tronează şi un gramofon din 1940, care poate fi achiziţionat la suma de 800 de lei. Pentru gospodine, anticarii vând seturi de veselă din vremuri domneşti, dar şi mojare pentru pisat usturoi, care costă între 50 şi 200 de lei.

image

Nici cei care sunt ancoraţi bine în prezent nu au fost uitaţi. Doamnele şi domnişoarele găsesc bijuterii, podoabe şi haine de toate felurile la târg.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite