O vilă din centrul Braşovului a devenit cămin studenţesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de studenţi stau în şapte camere şi plătesc 400 de lei pe lună cu tot cu utilităţi. Criza financiară a îngenuncheat piaţa imobiliară de la Braşov şi a adus preţul chiriilor la jumătate faţă de anul trecut.

Proprietarii de imobile încep să amenajeze spaţiile pe care le deţin astfel încât mai mulţi chiriaşi să poată locui la comun. Este şi cazul unei vile de trei etaje situată în Livada Poştei, unde şapte camere şi două băi au devenit casă pentru 20 de tineri.

Înainte stăteam într-un apartament cu două camere şi plăteam 200 de euro. Suma era destul de mare pentru mine, aşa că am decis să mă mut.

Am găsit anunţul pe internet şi, pentru că stăm mai mulţi în cameră, preţul de persoană este de doar 400 de lei, iar cheltuielile sunt incluse", a explicat Alexandru Georgescu, unul dintre studenţii care stau în chirie la Braşov.

Chiar dacă nu au parte de cele mai bune condiţii, chiriaşii sunt atraşi de cele mai mici preţuri.  

„Nu este o soluţie să stai pe termen lung aici, pentru că nu sunt condiţii prea bune. Stăm câte patru în cameră şi folosim o baie comună. E ca şi cum ai sta la cămin, însă preţul este mai mare. Aştept să-mi găsesc de lucru şi voi pleca cu prima ocazie", a spus Angel Manciulea, un alt tânăr chiriaş.

Preţuri mici chiar în centru

Reprezentanţii agenţiilor imobilare recunosc că preţul chiriilor este acum mult mai mic. „Un apartament cu două camere, în Centrul Civic, se închiriază acum cu 200-250 de euro.

Proprietarii de imobile sunt mult mai maleabili când vine vorba de garanţie. Nu mai cer bani în avans pe mai multe luni, însă sunt mult mai atenţi la selectarea clienţilor", a spus Lucian Calen, de la Agenţia Brahaus din Braşov.

Cele mai mici chirii sunt în Bartolomeu

Anunţurile de închiriere , extrem de „vânate" în urmă cu un an, au ajuns acum să stea cu lunile la mica publicitate. Clienţii, destul de puţini, caută acum adevărate chilipiruri. În Răcădău, o garsonieră nu se închiria sub 200 de euro, în urmă cu şase luni.

Acum, se închiriază cu 150 de euro. Cel mai ieftin cartier rămâne Bartolomeul, unde o garsonieră utilată şi mobilată se dă cu 100 de euro. 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite