O staţie electrică din Braşov va fi modernizată cu fonduri nerambursabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto.Adevărul
Foto.Adevărul

Este vorba despre modernizarea staţiei 400/110 Kv Braşov. Investiţiile vor mări gradul de siguranţă şi vor reduce cheltuielile de exploatare a acesteia.

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu, a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru implementarea proiectului "Retehnologizarea staţiei 400/110 Kv Braşov". Beneficiarul contractului este Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA. Valoarea totală a proiectului, depus în anul 2011, este de 122.145.173 lei, din care valoarea maximă eligibila nerambursabilă, acordată din fonduri publice este de 45.354.787 lei (reprezentând 50% din valoarea totală eligibilă a proiectului).

Investiţiile vor mări gradul de siguranţă şi vor reduce cheltuielile de exploatare a acesteia.

„Prin implementatrea acestui proiect va fi posibilă creşterea gradului de eficienţă energetică şi de siguranţă în funcţionare a Sistemului de Transport al Energiei Electrice prin modernizarea staţiei electrice de transformare şi conexiuni de înaltă tensiune 400/110 k V Braşov, în contextul combaterii schimbărilor climatice. De asemenea, vor fi posibile mărirea gradului de siguranţă în exploatarea staţiei 400/110 kV Braşov, reducerea cheltuielilor de exploatare a staţiei 400/110 kV Brasov prin telecomandarea acesteia centralizat, de la nivelul Dispecerului Energetic Naţional şi minimizarea riscului de eroare umană, optimizarea mentenanţei instalaţiilor din staţie precum şi creşterea gradului de disponibilitate a instalaţiilor energetice din această staţie", se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, de Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Acest contract este încadrat în axa prioritară 4 „Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice".

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite