O reţea de falsificatori de bilete de călătorie din Braşov a fost destructurată de oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au găsit, la percheziţie, instrumente de falsificat Foto. Poliţia Braşov
Poliţiştii au găsit, la percheziţie, instrumente de falsificat Foto. Poliţia Braşov

Poliţişii au găsit în locuinţa celui considerat capul reţelei 3.500 de bilete de transport în comun falsificate. Individiul, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a pus la cale o întreagă afacere şi cu documente faslificate, de pe urma cărora a câştigat o grămadă de bani.

Totul a început în data de 14 martie, când poliţiştii Secţiei 1, în  colaborare cu colegii lor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale-Serviciul Braşov, au descins în locuinţa bărbatului, situată în Centrul Vechi al Braşovului. Acolo, anchetatorii au găsit 3.500 de bilete de călătorie, în valoare totală de 5 milioane de lei, 5 diplome de studii, 5 permise auto, 4 cărţi de identitate auto, toate falsificate, patru imprimante, un laptop, o maşină de tipărit şi suporturi optice, cerneluri de diferite culori, precum şi 102 ştampile, folosite la falsificarea documentelor. Toate bunurile au fost ridicate, împreună cu suspectul principal, care a ajuns direct în biroul poliţiştilor pentru audieri. În timpul anchetei, oamenii legii au aflat că acesta a fost ajutat de doi complici, de 40 şi 41 ani, care falsificau bilete de transport şi documente oficiale, ce erau vândute apoi pe diverse sume de bani.Cei trei suspecţi au fost reţinuţi de poliţişti şi prezentaţi magistraţilor braşoveni,care au dispus arestarea preventivă a suspectului principal şi cercetarea în stare de libertate a  complicilor, sub aspectul comiterii infracţiunii de falsificare de timbre, mărci sau bilete de transport.

În urma extinderi cercetărilor, poliţiştii au mai aflat că din grupul de falsificatori mai făceau parte încă două persoane, dintre care unul este patronul unui restaurant din Centrul Civic.

„Suspectul principal se află şi în prezent în stare de arest preventiv, iar în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au identificat alţi doi braşoveni de 36 şi 26 ani, care valorificau biletele şi documentele falsificate de primii trei. Cei doi au fost reţinuţi de poliţişti, în data de 27 iunie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de bilete  transport falsificate, iar instanţa de judecată a  dispus arestarea preventivă pentru 20 de zile a suspectului de 36 ani şi cercetarea în stare de libertate  a celuilalt", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Braşov şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov,în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor precum şi a prejudiciului cauzat.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite