O judecătoare din Braşov, aspru criticată de Înalta Curte de Casaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto.arhivă Adevărul
Foto.arhivă Adevărul

Judecătoarea Gabriela Cristina Berbec, preşedinta Secţiei penale a Tribunalului Braşov, a fost criticată de Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Gabriela Berbec şi-a depus candidatura pentru ocuparea celor şase posturi vacante de judecător la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Doar opt din cei 25 de judecători candidaţi au primit aviz favorabil de la Colegiul de Conducere al instanţei supreme. Ceilalţi au fost aspru criticaţi. Judecătoarei Gabrielei Berbec i se reproşează că „stăpâneşte aparent tehnica redactării, în sensul că, deşi prezintă complet întreaga procedură derulată în fazele de judecată, însă fie, argumentele expuse în considerente nu fac referire la mijloacele de probă indicate în mod expres, existând consideraţii cu caracter general, fie referirea la conţinutul unor mijloace de probă este arătat în amănunt, atenuând concluzia de evaluare a acestora", se arată în Raportul Colegiul de Conducere al instanţei supreme.

Deşi are vechimea necesară, judecătoarei îi lipseşte experienţa. „Colegiul de conducere  apreciază că, deşi doamna judecător candidat îndeplineşte cerinţa referitoare la vechimea în funcţie, aceasta chiar dacă a participat la mai multe seminarii de specialitate, prin care şi-a îmbăgăţit sfera cunoaşterii unor instituţii de drept penal, încă nu a dobândit experienţa necesară reflcetării acestora în interpretarea şi aplicarea legii, aşa încât nu este realizată condiţia privind remarcarea din punct de vedere profesional, care să o recomande pentru funcţia de judecător la instanţa supremă", se mai precizează în raport. 

Deşi nu a ajuns judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Berbec nu este supărată pe Colegiul de Conducere. „Eu nu am criticat raportul şi un astfel de raport poate fi pozitiv fiindcă poate ajuta la remedierea unor deficienţe", a spus judecătoarea Gabriela Berbec. La ora actuală, avem un singur judecător din Braşov la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi anume Rodica Cozma.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite