Femeia dispărută în Munţii Făgăraş a fost găsită moartă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 41 de ani a plecat vineri, pe un traseu periculos din Munţii Făgăraş şi de atunci nu a mai fost văzută. Dispariţia femeii a fost anunţată abia în această dimineaţă.

UPDATE. ORA 13.00

„Cadavrul femeii a fost găsit în apropiere de Vârful Buda. Acesta a alunecat pe un vâlcel şi s-a prăbuşit pe un perete de stâncă. Accesul cu elicopterul este imposibil în această zonă, pentru că este zăpadă foarte multă şi moale. Cadavrul va fi transportat cu ajutorul unei tărgi, iar operaţiunea va dura cel puţin trei-patru ore", a explicat Ion Sănduloiu, şeful Salvamontului din Argeş.

Salvamontiştii vor coborî cadavrul femeii până la Cabana Capra. De acolo, o maşină a Institutului de Medicină Legală va prelua trupul neînsufleţit al alpinistei.

UPDATE. ORA 12.00

Salvamontiştii argeşeni au găsit cadavrul femeii, rătăcită în Munţii Făgăraşului. Alpinista a dat ultimul semn de viaţă vineri, iar de atunci nimeni nu a mai vorbit cu ea.

Rudele femeii de 41 de ani au anunţat dispariţia ei în această dimineaţă. Mai multe echipe ale salvamontiştilor argeşeni au plecat în căutarea turistei. În urmă cu câteva minute, femeia a fost găsită moartă pe unul dintre traseele de creastă.

Salvamontiştii o caută la această oră pe femeia care a dispărut, încă de vineri, în zona de creastă a Munţilor Făgăraş.

Femeia practica alpinismul şi obişnuia să plece în plimbări prelungite pe munte. Prietenii acesteia au anunţat în această dimineaţă serviciul Salvamont, iar salvatorii montani au plecat imediat în căutarea alpinistei.

Pentru că este vorba despre o arie vastă, căutările vor fi realizate de echipe mixte ale slavamontiştilor din Argeş şi Sibiu.

„Suntem pregătiţi să intervenim, la solicitarea colegilor  noştri din Argeş. O echipă de şase salvamontişti din Sibiu vor pleca pe munte, în căutarea femeii", a declarat Adrian David, şef Salvamont Sibiu.

Vom reveni cu amănunte

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite