EXCLUSIV / O braşoveancă de 97 de ani, fostă măcelar, şi-a tăiat gâtul pentru că îi scade pensia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vilma Haromszeky avea o pensie de doar 421 de lei şi nu a mai suportat traiul greu pe care îl ducea. În urmă cu câteva zile, femeia şi-a luat zilele, tăindu-şi gâtul cu un cuţit de bucătărie.

Citeşte şi:

Copiii bătrânei sunt în stare de şoc şi nu îşi pot explica gestul femeii

Femeia avea 97 de ani şi locuia împreună cu cea mai mare dintre cele patru fiice. De un an, bătrâna nu mai ieşise din casă, din cauza durerilor de picioare, astfel că femeia nu mai avea noţiunea preţurilor. Ştia însă că din pensia ei, de 421de lei, îşi plătea mai întâi facturile la utilităţi, apoi, dacă îi mai rămâneau bani, fiica ei cumpăra de mâncare.

Când a auzit la televizor că pensia îi va fi redusă cu 15%, Vilma Haromszeky ar fi spus doar atât: „Ăştia vor să ne spânzurăm cu toţii!". Ei bine, în urmă cu câteva zile, bătrâna a trecut la fapte şi s-a sinucis. Femeia a pus mâna pe un cuţit de bucătărie şi şi-a tăiat gâtul.  

Gestul violent al bătrânei a şocat pe toată lumea.

Femeia asta n-a luat o pastilă în viaţa ei. În afară de durerea de picioare, nu avea nimic. Cred că numai viaţa grea a determinat-o să recurgă la acest gest. Mereu spunea că s-a săturat să traiască din cauza neajunsurilor. Păi ea, când lua pensia, mai întâi plătea facturile şi apoi dacă îi rămâneau bani, cumpăra şi mâncare. De multe ori îi mai duceam noi, vecinele, de mâncare. Era o femeie deosebită, îngrijită şi cu un suflet foarte mare", spune Teodora Istudor, de 48 de ani, vecină de palier.

image

Teodora Istudor nu a crezut nicio clipă că Vilma Haromszeky ar putea să se sinucidă, mai ales într-un mod atât de violent.

Când m-a sunat fata ei, Veronica, să-mi spună ce s-a întâmplat, eu eram la serviciu . Am fugit repede acasă. Am intrat la bătrână în casă şi am văzut-o moartă, în hol. Zăcea într-o baltă de sânge. Lângă capul ei era un cuţit de bucătărie, iar în partea cealaltă era o piatră de ascuţit cuţite. Avea o singură tăietură la gât şi asta i-a fost fatală. A avut precizie fiindcă ea a lucrat ani întregi într-o măcelărie. Eu cred că atunci când şi-a dat seama ce a făcut a vrut să mai trăiască, fiindcă şorţul de bucătărie pe care îl avea pe ea era plin de sânge şi era înfăşurat în jurul gâtului. Cred că a vrut să se şteargă cu el şi să oprească sângerarea. Eu am şters tot sângele de pe jos. Nu m-am speriat, dar mi-a crescut un pic tensiunea", mai spune Teodora Istudor.

Vilma Haromszeky nu a lăsat în urma ei niciun bilet de adio.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite