Braşov: Mitul lui Dracula, liant între Braşov şi Nurnberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Mitul lui Dracula, liant între Braşov şi Nurnberg
Braşov: Mitul lui Dracula, liant între Braşov şi Nurnberg

Reprezentanţii Celor două regiuni au încheiat un protocol de colaborare în domeniul turistic, bazat în special pe specularea brandului "Dracula".

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov şi cei ai zonei metropolitane Nurnberg au încheiat un protocol de colaborare în mai multe domenii, accentul urmând a fi pus în perioada următoare pe specularea mitului lui Dracula, de care sunt legate ambele zone.

În acest sens, anul viitor vor fi organizate mai multe manifestări în România şi Germania, totul culminând cu desfăşurarea unui "Dracula Fest" în zona Braşov. Un prim pas în cadrul acestei colaborări este reprezentat de desfăşurarea în această perioadă la Braşov a unui "Oktoberfest" organizat după toate regulile germanilor.

Altfel, cele două regiuni se vor ajuta în perioada următoare atât în ceea ce priveşte promovarea turistică reciprocă, precum şi în ceea ce priveşte renovarea monumentelor istorice. În plan social, este posibil ca, având sprijinul celor din Nurnberg, la Braşov să fie construit un spital, iar medicii să facă schimburi de experienţă.

Reprezentanţii zonei metropolitane Nurnberg au precizat că au încheiat acest protocol şi datorită faptului că atât ei, cât şi braşovenii sunt în situaţia de a fi legaţi de mitul Dracula prin nişte ficţiuni ce pot fi speculate din punct de vedere turistic în perioada următoare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite