Braşov: Numărul şomerilor creşte, locurile de muncă se „evaporă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Numărul şomerilor creşte, locurile de muncă se „evaporă”
Braşov: Numărul şomerilor creşte, locurile de muncă se „evaporă”

Faţă de acceaşi perioadă a anului trecut, numărul şomerilor braşoveni a crescut cu 6.400 de persoane. La finele lui iunie, în evidenţele AJOFM erau înscrise 16.413 persoane şi erau oferite doar 350 de locuri de muncă.

Dacă în primul semestru al anului 2008, categoria preponderentă a şomerilor, în funcţie de studii, erau cei fără şcoală, anul acesta, situaţia s-a schimbat radical, iar cei mai mulţi braşoveni care au rămas fără loc de muncă au o calificare profesională.  Din totalul celor 16.413 de şomeri, peste 9.200 beneficiază de indemnizaţie de şomaj, 202 primesc venit de completare, iar diferenţa de 4.912 sunt persoane care s-au înscris în evideţa AJOFM  pentru a solicita adeverinţă în vederea obţinerii ajutorului social acordat de Stat. Astfel, rata şomajului la nivelul judeţului, conform evidenţelor Agenţiei, a ajuns luna trecută la 6,57%, dar cea reală este cu două procente mai mare.

Alte valuri de şomeri

De asemenea, pentru luna aceasta opt firme din Braşov au anunţat că vor disponibiliza 732 de persoane, iar în august alţi 352 de făgărăşeni, care lucrază la societatea „Nitroporos” vor trebui să înceapă să-şi caute un alt loc de muncă, patronul luând decizia să-i disponibilizeze.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite