Noi piste de biciclete pentru braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile doresc legarea zonei Pietrele lui Solomon de Poiana Braşov sau a Bulevardului Saturn de zona Dâmbu Morii.Municipalitatea urmează să aplice la un program guvernamental, pentru a construi o pistă pentru biciclişti şi a încuraja transportul ecologic.

Braşoveni de toate vârstelei se vor putea bucura, în curând, de o nouă pistă pentru biciclete. Programul naţional de realizare a pistelor de biciclişti a fost lansat din 20 iulie, de Administraţia Fondului de Mediu, iar municipalitatea dezbate de atunci mai multe propuneri pentru realizarea unui proiect viabil. Acesta va avea ca  scop încurajarea agrementului în rândul populaţiei, precum şi practicarea turismului ecologic şi cultural.

Până acum, la Primăria Braşov, se dezbat două propuneri: o pistă care să lege Bulevardul Saturn de zona de agrement Dâmbu Morii, iar alta care să faciliteze accesul cicliştilor de la Pietrele lui Solomon spre Poiana Braşov. Municipiul Braşov va putea depune un proiect pentru realizarea pistei de biciclete între Pietrele lui Solomon şi Poiana Braşov, traseul cel mai probabil fiind drumul vechi sau drumul forestier.

Pistă de biciclete prin oraş

Cea de-a doua propunere va lega zone circulate din centrul urbei, facilitând accesul braşovenilor la un traseu complet. Un astfel de traseu este cel care va lega fabrica Pantex de Dâmbul Morii, iar o altă pistă se doreşte să unească pista de biciclete de pe Bulevardul Saturn cu strada Calea Bucureşti, uzina Pantex şi Dâmbu Morii.

„Acum se studiază implicaţiile şi costurile fiecărei variante propuse şi se va alege o pistă de biciclete utilă braşovenilor", a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvând al Primăriei Braşov.

Braşovul are puţine piste de biciclete

În acest moment, la Braşov există 13 kilometri de piste pentru biciclete, iar edilii promit extinderea acestui traseu urban cu încă cel mult 5 km de pistă. De asemenea, de ceva timp, în oraşul de la poalele Tâmpei se vorbeşte despre amenajarea unor piste pentru biciclişti la toate ieşirile din oraş şi care să ducă până în localităţile învecinate. La Sibiu spre exemplu, numai anul acesta vor fi amenajaţi 35 de kilometri de pistă, pe 10 tronsoane.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite