Niciun medic vinovat în cazul tânărului mort de malarie la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de disciplină a Colegiul Medicilor Braşov a stabilit că nu este vorba de culpă medicală în cazul lui Joseph Okunowo, tânărul care a murit de malarie, la sfârşitul anului trecut. 

 „Nu există culpă medicală în acest caz. Această decizie va fi comunicată familiei", a spus dr. Gabriel Moraru, preşedintele Colegiului Medicilor Braşov, citat de MIX TV. Decizia de la Braşov nu este definitivă şi ea poate fi contestată la Colegiul Medicilor din Bucureşti.

Joseph Okunowo a murit la sfârşitul anului trecut, la doar 24 de ani. La scurt timp după ce s-a întors din Nigeria, tânărul a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov unde i s-a spus că are hepatită. Până când s-a depistat că de fapt suferea de malarie a fost prea târziu.

„Primul lucru pe care l-am spus a fost că s-a întors din Nigeria, că nu şi-a făcut tratamentul preventiv pentru malarie şi că e pişcat de ţânţari. Joseph i-a arătat picioarele cu pişcăturile de ţânţari, erau destul de inflamate, deşi trecuse ceva timp. Le-am spus doctorilor de acolo că are malarie", a spus Emilia Okunowo, mama lui Joseph. Femeia a depus plângere penală la Parchet şi acum numai anchetatorii pot stabili vinovaţii.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite