Braşov: Nici o instituţie publică nu este interesată de programele anti-corupţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Nici o instituţie publică nu este interesată de programele anti-corupţie!
Braşov: Nici o instituţie publică nu este interesată de programele anti-corupţie!

Nici o instituţie publică din judeţul Braşov nu şi-a trimis vreun reprezentat la întâlnirea cu reprezentantul Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) ce trebuia să aibă loc ieri la sediul Primăriei Braşov pentru a se informa cu privire la modalitatea de a accesa fonduri pentru a combate şi preveni corupţia.

Nici de partea cealaltă, a organizaţiilor neguvernamentale, invitaţia organizatorilor nu a generat prea mult interes: o singură persoană, care reprezenta două ONG-uri!

Instituţiile publice, ONG-urile şi reprezentanţii mass-media au fost invitaţi să ia parte la respectivul enveiment  chiar de Primăria Braşov, care, însă, nici măcar nu şi-a trimis vreun reprezentant! Doar presa s-a interesat ieri de combaterea şi prevenirea corupţiei în sistemul de instituţii publice din judeţ.

Ionuţ Sibian, directorul executiv al FDSC, a pus lipsa de interes a absolut tuturor instituţiilor faţă de acest subiect pe seama concediilor şi a faptului că informaţiile pe care avea de gând să le ofere pot fi obţinute şi de pe site-ul ONG-ului. În ceea ce priveşte faptul că nici organizaţiile neguvernamentale din Braşov nu sunt foarte interesate de lupta împotriva corupţiei, Sibian a precizat că se aştepta la această prezenţă redusă, întrucât în judeţul nostru nu activează decât puţine asociaţii care şi-au propus desfăşurarea de asemenea activităţi.
 
Doar două ONG-uri reprezentate

Aşa cum menţionat, o singură persoană a onorat cu prezenţa invitaţia adresată organizaţiilor neguvernamentale, respectiv Mihaela Cârstea, care a reprezentat Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov şi Asociaţia ProDemocraţia-Clubul Braşov, care ne-a declarat că va şi elabora şi depune proiecte pentru acest domeniu.

În cadrul proiectului amintit, ONG-urile, în consorţiu cu autorităţi sau instituţii publice locale sau naţionale, pot solicita finanţări nerambursabile în valoare totală de peste 2,2 milioane de euro. În program sunt prevăzute finanţări nerambursabile pentru proiecte care abordează cel mai bine problematica prevenirii şi combaterea corupţiei, promovarea integrităţii şi eticii, transparenţei, responsabilizării şi bunei guvernări.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite