Braşov: EXCLUSIV/Crina, alpinista de 14 ani, urcă astăzi la 6.600m pe vârful Cho Oyo din Nepal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: EXCLUSIV/Crina, alpinista de 14 ani, urcă astăzi la 6.600m pe vârful Cho Oyo din Nepal
Braşov: EXCLUSIV/Crina, alpinista de 14 ani, urcă astăzi la 6.600m pe vârful Cho Oyo din Nepal

În această dimineaţă râşnoveanca şi-a început ascensiunea spre cota 6.600 de pe al şaselea vârf din lume. Vârful Cho Oyo din Himalaya, are o înălţime de 8.201m.    VEZI GALERIA FOTO DIN EXPEDIŢIA CRINEI POPESCU PE VÂRFUL CHO OYO DIN HIMALAYA

Citeşte şi:

Crina Coco Popescu, urmărita de National Geografic

Crina, o puştoaică pe Kilimanjaro

Alpinista Crina Coco Popescu, maestru al sportului



Fata a plecat în 25 august să cucerească vârful Cho Oyo, cunoscut şi sub numele de „Zeiţa de turcoaz“, din Tibet. Crina Coco Popescu a plecat în expediţie împreună cu tatăl ei şi cu o echipă a postului de televiziune National Geographic care va prezenta primul documentar românesc produs pentru ei. În centrul atenţiei va fi chiar Coco Popescu şi expediţia ei spre vârful Cho Oyo din Nepal.

Pe 12 septembrie braşoveanca a ajuns la 6.400m şi pe 14 septembrie a urcat până la 6.600m de unde a trebuit însă să se întoarcă până la 5.500m din cauza unei dureri acute de cap. „M-am sfătuit şi cu membrii altor expediţii, dar se pare că aici, cât timp mai respiri şi nu îţi curge prea mult sânge din urechi, toate sunt manifestări obişnuite. În rest mă simt extraordinar. Cred că m-am născut la cel puţin 5.500m, dar nu ştie mama“, scrie Crina Coco Popescu în jurnalul ei online.

O nouă încercare

Fata a anunţat că astăzi, în 17 septembrie, va urca din nou până la cel puţin 6.600m. Crina intenţionează să urce până în vârf, fără mască de oxigen. Dacă va reuşi, va deveni cel mai tânăr alpinist din lume care a atins un vârf de peste 8.000m.

Crina îşi doreşte să realizeze Seven Summit, care presupune urcarea celor mai înalte şapte vârfuri de pe cele şapte continente.

Până în prezent, activitatea Crinei arată astfel: la 10 ani a urcat pe Dent du Géant din Franţa, la 4.013 m, la 12 ani pe Mont Blanc la 4.810 m, Ararat la 5.165 m şi Kala Pattar la 5.545 m. La 13 ani a doborât două recorduri mondiale de vârstă urcând pe Kazbek din Georgia, la 5.047 m. şi Damavand din Iran, la 5.671 m. La 14 ani a mai doborât două recorduri mondiale de vârstă şi este prima femeie din România care a urcat pe Ojos del Salado din Chile, la 6.893m şi pe Aconcagua din Argentina, la 6.963 de metri, pe ruta Gheţarului Polonez.

Crina Coco Popescu este născută pe data de 3 decembrie 1994.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite