Braşov: Prima victorie din „era Napoli”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Prima victorie din „era Napoli”
Braşov: Prima victorie din „era Napoli”

Italianul Nicolo Napoli a debutat cu dreptul în noua postură de antrenor la FC Braşov. „Stegarii” au învins în această dimineaţă, pe Stadionul „Tineretului”, pe Gloria Bistriţa, cu 3-1, prin reuşitele lui Hadnagy (2) şi Măldărăşanu.

Cel mai bun jucător al „galben-negrilor” a fost Attila Hadnagy. Fostul ploieştean s-a aflat la capătul primelor reuşite ale braşovenilor, contribuind decisiv şi la al treilea gol al gazdelor. Mihai Roman a ratat cea mai mare ocazie a „stegarilor” din primele 45 de minute, luându-l la ţintă, din patru metri, pe portarul oaspeţilor (min. 32). Cinci minute mai târziu, golul a căzut în poarta lui Dani Coman. Achim a speculat o eroare în defensiva braşovenilor şi a reluat în plasă din şase metri. „Galben-negrii” au revenit mai motivaţi de la cabine, restabilind egalitatea la prima fază periculoasă. În minutul 46, Dedu l-a găsit perfect în careu pe Hadnagy, care a îndeplinit o simplă formalitate.

Laude de la antrenor


„Stegarii” au preluat conducerea cu 20 de minute înainte de final. Aflat la primul meci de la revenirea la FC Braşov, Nicolae Grigore i-a pasat lui Hadnagy, iar ultimul l-a executat pe Albuţ cu o „scăriţă” de la 15 metri. Scorul a luat proporţii în minutul 78, Marius Măldărăşanu aflându-se la capătul acţiunii ofensive. Astfel, după o săptămână de antrenamente dure, braşovenii au evoluat cu multă determinare, adjudecându-şi prima victorie din „era Napoli”.
                                                                                                       
 

image

La finalul partidei, tehnicianul braşovenilor, Nicolo Napoli (foto), care a oferit indicaţii pe tot parcursul meciului, a subliniat: „Sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor şi de prestaţia echipei. Ne-am creat multe ocazii de gol, dar am şi ratat cu uşurinţă. Important este că am avut oportunităţi de a înscrie. Sunt satisfăcut de felul în care s-a prezentat echipa. Am arătat multă determinare şi ne-am atins toate obiectivele pe care ni le-am propus. Ne aşteaptă un stagiu de pregătire în Elveţia şi acolo vom pune la punct toate detaliile.Mai avem nevoie de un fundaş central şi de un atacant pentru a ne îndeplini obiectivul propus, calificarea în cupele europene”.

De notat că, la finalul meciului, Marius Măldărăşanu a avut o discuţie mai aprinsă cu preşedintele Dinu Gheorghe. Mijlocaşul de 33 de ani este curtat de Unirea Urziceni şi este nemulţumit de faptul că şefii braşoveni nu-i dau dezlegare să plece la campioana României.

Altfel, FC Braşov va plecat mâine dimineaţă într-un cantonament de 12 zile, în Elveţia. Acolo, „galben-negrii” vor întâlni pe Zamalek din Egipt (17 iulie), Sochaux din Franţa (19 iulie), precum şi naţionala sub 20 de ani a Emiratelor Arabe Unite (22 iulie). Pentru stagiul din Elveţia, Napoli a renunţat la trei jucători: Moraru, Benga şi Bălţoi.

Napoli, adeptul sistemului 4-4-2

Chiar dacă se declara un fan al sistemului 3-4-3, Nicolo Napoli a utilizat formula clasică în duelul cu Gloria Bistriţa. În prima parte, italianul a mizat pe: ComanVoicu, Abrudan, N. Constantin, SeninRoman, Cristescu, Măldărăşanu, C. MunteanuZaharia, Sburlea.

În repriza secundă, tehnicianul a schimbat aproape în totalitate formula de start: KajcsaVoicu, B. Nicolae, Oros, Cr. IonescuCristescu (70 Mateiu), Măldărăşanu, N. Grigore, ChipciuHadnagy, Dedu. De la gazde au absentat Robert Ilyes (probleme la genunchi), Ezequias (răcit) şi Rui Duarte (nu a revenit la Braşov). La partida de ieri dimineaţă a asistat şi preşedintele „stegarilor”, Dinu Gheorghe.

„Sunt mulţumit de felul în care s-a prezentat echipa şi de atitudinea băieţilor”
Nicolo Napoli

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite