Mugur Isărescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Transilvania" Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a primit, vineri,  titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Transilvania" Braşov, pentru activitatea sa ştiinţifică în domeniul economic şi pentru contribuţia la stabilitatea sistemului monetar din România.

Titlul de Doctor Honoris Causa i-a fost acordat guvernatorului BNR la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii "Transilvania".

Cu acest prilej, Mugur Isărescu  a prezentat o dizertaţie de aproximativ o oră pe tema "Managementul intrărilor de capital într-un cadru macroeconomic cu anticipaţii inflaţioniste".

El a spus că, în perioada 2000 - 2004, în economia naţională a intrat capital străin masiv, între care şi capital speculativ, situaţie care poate fi comparată cu o inundaţie, iar după 2008, intrările de capital au scăzut foarte mult, ceea ce a generat criza, situaţie comparabilă cu o secetă.

Referitor la posibila apreciere a monedei naţionale, Mugur Isărescu a afirmat că efectele negative ar fi mult mai mari decât ne-am putea imagina.

La ceremonia de decernare a titlului, organizată în Aula Universităţii, au participat ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, autorităţi locale şi circa 200 de studenţi şi cadre didactice din Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite