Braşov: „Banda" interlopului Alen Moisin a făcut victime în toată ţara (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: „Banda" interlopului Alen Moisin a făcut victime în toată ţara (VIDEO)
Braşov: „Banda" interlopului Alen Moisin a făcut victime în toată ţara (VIDEO)

Peste 30 de persoane din 19 oraşe ale ţării au fost păgubite de membri reţelei specializaţi în infracţiuni informatice. Până acum, prejudiciul se ridică la peste 140.000 de lei şi 3.000 de euro. Anchetatorii vorbesc despre destructurarea uneia dintre cele mai mari reţele specializate în infracţiuni informatice din ţară.

Tot pe această temă citiţi şi:  Interlop periculos reţinut de poliţişti

Interlopul Alen Moisin, liber....temporar?

Interlopul Alen Moisin a ajuns după gratii


EXCLUSIV/ Poliţist sancţionat pentru că a fost luat pe capotă de un interlop

Un interlop a "sancţionat" trei poliţişti, după ce l-a luat pe unul dintre ei pe capotă

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/iulie/BCCO BV_24 07 2009Flagrant phishing.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Procurorii spun că cei consideraţi capii reţelei din care făcea parte Alen Moisin erau oameni cu şcoală. Aceştia aveau studii superioare şi deţineau cunoştinţe informatice. Unul dintre ei, Nicolae Radu Firoiu, originar din Corabia, este cel care a avut ideea înfiinţării unui site similiar cu cel al unei bănci, de unde se trimteau mesajele spam.

Atacurile phishing erau lansate din Bucureşti şi se acţiona atât în Capitală cât şi în Braşov şi Constanţa. Sumele de bani erau încasate din Braşov şi Constanţa şi până acum vorbim de un prejudiciu de peste 140.000 de lei şi 3000 de euro. Ei aveau un stil de lucru tip suveică şi toţi cei implicaţi au primit câte un procent din operaţiunea efectuată, în funcţie de implicarea lor. De exemplu, persoanele care doar scoteau banii de la ATM-uri primeau între 3-5 milioane de lei. Ele erau certate cu legea şi aveau antecedente penale. În plus, schimbau zilnic cartelele telefonice pentru a nu li se da de urmă”, a declarat şeful Serviciului de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Braşov (SIICOT), procurorul Alexandru Cor.

Alen Moisin, doar intermediar

Anchetatorii spun că interlopul Alen Moisin nu era în vârful reţelei, ci era un simplu intermediar. „El se ocupa de recrutarea persoanelor pe numele cărora au fost deschise conturile bancare. Desigur, percepea şi el un procent din afacere şi avea legătură cu capii reţelei din Bucureşti”, a mai precizat şeful SIICOT.

În acest caz, anchetatorii au făcut o serie de percheziţii domiciliare şi percheziţii informatice. „Ele s-au desfăşurat în Bucureşti, Braşov şi Corabia. S-au depistat o serie de medii de stocare a datelor. Până în prezent numărul părţilor vătămate a ajuns la 34, care provin din 19 oraşe din ţară. Noi presupunem că numărul lor este mult mai mare şi au început să sosească şi alte plângeri”, a explicat şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov (BCCO), comisarul şef Gabriel Florescu.

Chiar dacă 20 de persoane au fost arestate în acest caz şi alte 25 sunt cercetate, anchetatorii spun că numărul membrilor reţelei este mult mai mare. Ancheta este în plină desfăşurare.



                                                          

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite