Mobila cu pietre Swarovski, ultima fiţă în materie de design

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină criză economică, mobila cu pietre preţioase face furori printre clienţii cu dare de mână. La o expoziţie de mobilă de lux din Braşov, se vând pe zeci de mii de euro, produse îmbodobite cu cristale Swarovski şi cu foiţe de aur şi argint.

Lemn de trandafir, abanos, zebrano, inserţii de sidef şi vitrine de cristal. Toate aceste combinaţii sunt folosite pentru producerea de mobilier exclusivist care se vinde acum şi la Braşov. Firma producătoare este autohtonă şi deţine deja trei fabrici proprii.

VEZI AICI MAI MULTE PIESE DE MOBILIER

Cele mai noi produse ale firmei sunt piesele înfrumuseţate cu cristale Swarovski. Preţul mobilei cu cristale, de ordinul miilor de euro, este dat de numărul pietrelor şi de cum este accesorizată respectiva piesă.

image

O măsuţă de living, cu diametrul de numai 90 de centimetri valorează 3490 de euro. Piesa de mobilier este lucrată manual, este decorată cu 93 de pietre Swarovski şi învelită în foiţă de argint.  Obiectele de mobilier cu pietre Swarovski sunt extrem de căutate de braşovenii cu dare de mână.

„Cristalele Swarovski sunt aplicate de obicei pe obiecte simple, cărora le dau eleganţă. Totul este gândit raportat la spaţiul în care sunt dispuse piesele. Cristalele sunt preferate de mulţi dintre clienţii noştri, aşa că am preluat destule comenzi de acest fel", a spus Raluca Nechita.

Lemn exotic şi mătase

Toate piesele de mobilier sunt făcute din esenţe de lemn, care mai de care mai speciale, iar combinaţiile se realizează după anumite reguli de design.

image

 „Producem mobilă exclusivistă, iar cei care apelează la noi cumpără de fapt un întreg concept. În funcţie de preferinţele clientului se pot face modificări sau adăugiri. Multe dintre componentele pieselor de mobilier sunt produse manual şi înnobilate cu materiale speciale", a explicat Raluca Nechita, reprezentanta firmei producătoare.

Mobilă  de 14.000 de euro

Un dormitor pentru care s-au folosit esenţe de nuc, cireş, trandafir, zebrano, arbore de cafea, rădăcină de nuc şi inserţii de sidef costă 14.000 de euro. Şi mai scump este mobilierul folosit în zona de dining, realizat prin tehnica intarsiei. „Această tehnică presupune ornamentarea mobilierului cu bucăţi înguste de furnir, îmbinate pentru a concepe un tot unitar din diferite esenţe tari de lemn. Astfel se îmbină clasicul cu modernul", a explicat a spus Raluca Nechita, reprezentanta firmei producătoare.

Mobila de dining de 15.000 de euro are butoni din cristale Swarovski, uşi culisante din cristal transparent şi oglinzi din cristal. Masa este tot din cristal de cea mai bună calitate şi este încrustată cu diferite simboluri în mahon.

image

Şi preţul mobilierului de birou este de zeci de mii de euro. Lemnul de Tisa şi pilea de Cordoba sunt materialele preferate de producători pentru a da eleganţă şi stil încăperii. Pielea folosită este „învechită" cu elemente decorative ştanţate şi foiţă de aur lucrată manual. Firma producătoare din România primeşte comenzi din toată Europa şi are clienţi fideli în Anglia, Germania şi Belgia.

Mobilă pentru Palatul Parlamentului

image

Compania producătoare a executat mobilier pentru Palatul Parlamentului, pentru sala de şedinţe a Senatului, dar şi pentru Biblioteca Naţională şi Primăria Capitalei. Comenzi speciale s-au primit şi de la vedetele autohtone, care s-au întrecut în cerinţe care mai de care mai extravagante. Fiecare client îşi poate alege modelul, dimensiunile şi îi poate adăuga mobilierului accente personale. Unele vedete care au comandat mobilă de lux au plătit chiar şi 20.000 de euro pentru anumite piese de mobilier. Cei care comandă astfel de produse beneficiază de maximă discreţie din partea producătorilor.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite