Moaştele care aduc ploaia vin la Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul va fi joi în mare sărbătoare după ce la Biserica Sfinţi Constantin şi Elena vor poposi sfintele moaşte ale celor patru sfinţi de la Mănăstirea Cocoş, de lângă localitatea Niculiţel, Tulcea.

Moaştele vor ajunge la Biserica din Victoria joi, în jurul orelor 16.00, iar credincioşii se vor putea ruga pentru vremuri mai bune.

Moaştele Sfinţilor de la Niculiţel au fost descoperite în 1971, pe dealul cunoscut sub numele de „La plăcinta" din Niculiţel. O furtună puternică ce s-a abătut asupra localităţii a scos la iveală vârful unei cripte, iar în urma săpăturilor arheologie s-a descoperit şi o basilică creştină.

În altarul ei s-a găsit un sicriu în care se aflau osemintele a patru oameni. Numele lor era scris pe pereţii aflaţi deasupra sicriului, în limba greacă: „Martirii ZotiKos, Atalos, Kamasis, Filipos".

Imediat după descoperirea lor, moaştele au fost aşezate în cripte din lemn şi depuse la mănăstirea Cocoş. De atunci, cultul sfinţilor de la Niculiţel a rămas strâns legat de ploaie, iar credincioşiii se rugau la moaşte pentru ca ploaia să vină la momentul potrvit atât în vreme de seceteă cât şi în caz de inundaţii.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite