Mită de Ziua Îndrăgostiţilor la Poliţia Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent de poliţie cu aviz de poliţie judiciară din cadrul IPJ Braşov a fost prins de procurori în timp ce îi dădea mită unui alt coleg pentru ca acesta din urmă să nu întocmească un proces verbal de constatare a unor infracţiuni comise de un cunoscut al agentului de poliţie.

Totul s-a întâmplat în data de 14 februarie, când angajatul unei firme din Braşov, Florin Daniel Anton, a fost prins de poliţişti că circula cu un autoturism neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare. Sub pretextul că nu deţine actele autoturismului asupra sa, bărbatul l-a apelat telefonic pe şeful său, Fejer Tibor Pal, care a venit urgent la faţa locului, în speranţa de a-l convinge pe agentul de poliţie să nu întocmească procesul verbal de constatare a infracţiunilor. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate pe autoturismul cu care circula Florin Daniel Anton aparţineau unui alt autoturism, care fusese avariat total şi care se afla în custodia societăţii administrate de Fejer Tibor.

Ca să scape basma curată, Fejer Tibor l-a sunat pe agentul de poliţie Sorin Decuseară şi l-a rugat să îl ajute, acesta din urmă venind imediat la faţa locului. „După conducerea inculpaţilor Anton Daniel Florin şi Fejer Tibor Pal la sediul secţiei de poliţie, în vederea întocmirii documentelor specifice pentru astfel de cazuri, inculpatul Decuseară Sorin i-a urmat şi, după ce a primit de la inculpatul Fejer Tibor Pal suma de 400 lei, i-a înmânat-o agentului constatator, fiind surprins în flagrant de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi ofiţerii D.G.A. Braşov. Inculpaţii au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, cererea procurorilor fiind admisă de magistraţii Tribunalului Braşov, care, la data de 15.02.2012 au dispus emiterea mandatelor de  arestare preventivă pe numele inculpaţilor, pentru o perioadă de 29 de zile", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Monica Munteanu.

Florin Daniel Anton este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat şi cu numere false,
Fejer Tibor Pal a fost arestat pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, punere în circulaţie a unui autoturism cu numere false de înmatriculare şi favorizarea infractorului şi agentul Sorin Decuseară pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi favorizarea infractorului.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite