Misiune: Îşi petrece Paştele în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comandantul Costel Ionescu transmite cele mai calde urări din Afganistan
Comandantul Costel Ionescu transmite cele mai calde urări din Afganistan

„Lumina învierii Domnului Iisus Hristos să se pogoare asupra tuturor". Acestea sunt gândurile transmise din Afganistan de comandantul Grupului de luptă româno-american, locotenent-colonel Costel Ionescu.

Braşoveanul se află la a doua misiune în Afganistan şi, mai mult ca oricând, în perioada sărbătorilor se gândeşte la cei dragi care îl aşteaptă acasă.

Deşi ne aflăm la distanţă mare de casă gândurile noastre se îndreaptă permanent către familii şi către cei dragi rămaşi acasă. Situaţia celor de acasă îşi pune amprenta asupra activităţii pe care noi o desfăşurăm în teatrul de operaţii, ei fiind mai îngrijoraţi decât noi, cei care ştim real cu ceea ce ne confruntăm aici. Ca şi comandant al Batalionului de Manevră îi asigur că în planificarea şi executarea misiunilor protecţia forţei este principala noastră prioritate. Totuşi, aşa cum afirmam mai sus, incidentele din zona de responsabilitate pot oricând crea anumite situaţii dificile pentru militarii români. Doresc să transmit familiilor şi prietenilor de acasă gândurile noastre de respect şi de aducere aminte şi sper că în curând ne vom revedea cu zâmbetul pe buze după această misiune destul de dificilă. În acelaşi timp doresc să-mi exprim mulţumirile pentru înţelegerea de care dau dovadă şi pentru sprijinul acordat. Aflându-ne în preajma Sfintelor sărbători de Paşti, doresc să le urez tuturor sănătate şi fericire, iar lumina învierii Domnului Iisus Hristos să se pogoare asupra tuturor", mai adaugă comandantul.

Braşoveanul mai spune că situaţia de securitate s-a înrăutăţit faţă de perioada 2007-2008, incidentele cu dispozitivele explozive improvizate devenind din ce în ce mai dese. În luna februarie a anului 2010 acestea au crescut de cinci ori comparativ cu cea din 2009.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite