Mircea Maier vinde on-line „armonie feng shui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este iniţiatorul unei afaceri de succes, care se desfăşoară pe internet. Tânărul braşovean a hotărât să creeze un magazin virtual de feng shui.

Mircea Maier a descoperit feng shui-ul în urmă cu trei ani şi a început să înveţe cum ne pot influenţa viaţa aplicaţiile acestuia. „Este vorba despre arta care ne învaţă să trăim în armonie cu mediul înconjurător. Iniţial am fost sceptic în ceea ce priveşte efectele benefice ale feng shui-ului, dar pentru că sunt o persoană deschisă la nou am continuat explorarea misterelor legate de această artă", îşi aminteşte braşoveanul.

A început să aplice filosofia feng shui  în viaţa de zi cu zi, acolo unde detaliile puteau crea un ambient potrivit personalităţii acestuia. „Amenajarea locuinţei respectând recomandările feng shui a fost primul pas făcut de mine în găsirea remediilor energetice. Scopul final este anularea energiilor negative şi atragerea celor pozitive. Elementele naturale, combinate după anumite reguli, emană armonie", explică braşoveanul.

Cel mai mare magazin on line

În scurt timp, tânărul s-a hotărât să înceapă o afacere în domeniu. „Împreună cu câţiva prieteni, am decis să deschidem poate cel mai impresionant magazin cu remedii feng shui din România. Afacerea nu s-a dovedit una de succes, din cauza faptului că am plecat la drum oarecum nepregătiţi. Pentru a învinge scepticismul românilor, am mutat apoi afacerea în mediul on-line, încercând să-i informăm în primul rând pe posibilii cumpărători", spune Mircea Maier.

Tânărul se poate lăuda acum cu cel mai mare magazin on-line cu remedii feng shui din ţară. Site-ul combină informaţii din domeniu, cu descrierea produselor, dar şi cu posibilitatea asistenţei telefonice.

„Incursiunea în tainele feng shui-lui este una de durată. Cei mai mulţi doresc să vadă efectele peste noapte, iar acest lucru nu este posibil. Este foarte important să se pună mai întâi bazele acestei filosofii, iar obiectele în sine să aibă doar rolul de a completa armonios un spaţiu apropiat celui care le foloseşte. Aceste obiecte nu sunt făcătoare de minuni, sunt simple simboluri care conturează tabloul general", adaugă braşoveanul.

Elemente naturale pentru trup şi suflet

Feng shui-ul îmbină elementele naturale, păstrându-le rolurile primordiale. „Apa şi formele care imprimă curgerea aduc linişte. De asemenea, sticla transparentă are efectul fluidizării. Pe de altă parte, focul imprimă acţiunea, iar elementele acestuia trebuie folosite cu moderaţie", explică braşoveanul.

Pământul, lemnul şi metalul sunt alte elemente ale căror reprezentări trebuie să păstreze echilibrul natural. Funcţiile estetice şi energetice ale acestor elemente trebuie să se regăsească şi în exteriorul locuinţei. „Arhitectura, amenajarea locuinţei sau a spaţiului de lucru sunt determinante pentru  armonia spirituală care influenţează direct activitatea noastră zilnică", a conchis braşoveanul.

Întrebări şi răspunsuri

Ai aplicat feng shui-ul în viaţa de zi cu zi?

Am aplicat şi am văzut şi rezutatele. Cu siguranţă se poate trăi şi fără feng shui, însă este alegerea noastră dacă vrem să trăim mai bine, mai sănătos şi mai armonios. Acesta este marele câştig al filosofiei feng shui.

Ai de gând să îţi extinzi afacerea?

 Doresc să pot înfiinţa magazine cu remedii feng shui în toată ţara şi chiar o publicaţie cu  informaţii şi noutăţi. Dincolo de beneficiile financiare, care nu sunt atât de impresionante, vreau cu mare dăruinţă să-i informez corect pe cei interesaţi de acest domeniu. Oamenii au nevoie, înainte de toate, de explicaţii şi de informaţii care să le contureze filosofia feng shui.  

Ce-i place?

„Îmi place ceea ce fac acum, chiar dacă nu este la nivelul pe care mi-l doream. Mi-aş dori să pot urca la următorul nivel, însă acest lucru se poate doar cu multă muncă şi perseverenţă. Sunt un mare pasionat al filmelor, al culturii şi filozofiei orientale, în special a celei chineze".

Ce nu-i place?

„Ceea ce urăsc cel mai mult sunt oamenii parveniţi, care încearcă să fie altceva decât ceea ce pot fi. Urăsc minciuna, snobismul şi slugărnicia, sub toate formele ei. Slugărnicia anulează personalitatea unui om".

Profil

Născut. 6 februarie 1982, Braşov

Studii. Colegiul de Informatică „Universitatea A.I. Cuza", Iaşi

Familie. Căsătorit, 2 copii

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite