Mircea Cojocaru a ajuns din antrenor de tenis expert în vânzări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Cojocaru
Mircea Cojocaru

Braşoveanul a ajuns din Tunisia, unde dădea lecţii de tenis, la New York. S-a îmbarcat pe un vas de croazieră şi a început să lucreze ca vânzător. În scurt timp, a devenit manager.

Mircea Cojocarua plecat din ţară de la vârsta 18 ani. „Terminasem liceul şi nu ştiam decât tenis şi germană.  Atunci am aplicat la toate cluburile de 5 stele de turism, unde existau terenuri de tenis. Până la urmă, am primit un telefon de la un antrenor din Turcia, care mi-a spus că şi-a sucit glezna şi m-a întrebat dacă pot să îi ţin locul. Am acceptat şi am plecat", spune Mircea. În Turcia, tânărul nu a stat foarte mult fiindcă i s-a ivit oportunitatea să plece la un club de tenis din Tunisia. „Aici am cunoscut un om de afaceri, care, după ce mi-am terminat contractul, m-a ajutat şi am plecat în Grecia, la unul din cluburile lui", spune Mircea.

După trei ani s-a întors acasă. Fiindcă avea nevoie de un loc de muncă, Mircea a aplicat la mai multe fime şi, în final, şi-a găsit un post de vânzător pe un vas de croazieră. „M-am îmbarcat de la New York şi prima dată am împachetat tricouri. Cred că au fost vreo 10.000, în total. M-am descurcat şi după şase luni am fost promovat ca asistent manager", spune Mircea.

La al doilea contract pe vas, tânărul a avut mai mult noroc. „Aveam un alt manager, cu care m-am împrietenit şi el m-a învăţat tot ce ştiu. I-am spus că vreau să fiu şi eu manager şi m-am apucat să fac cursuri. Până la urmă am reuşit să ajung shop manager", povesteşte Mircea.

Vrea o carieră în vânzări

Ca manager, tânărul s-a axat pe produse scumpe şi totul a mers ca pe roate, până când a resimţit şi el criza financiară. A revenit din nou în ţară. „M-am încris la master în cadrul Universităţii „Transilvania".  Vreau să mă profilez pe vânzări. Vreau să am o firmă de consultanţă şi să-i învăţ şi pe alţii tehnicile americanilor, care sunt cu un secol înaintea noastră", spune Mircea Cojocaru.

Întrebări şi răspunsuri:

Ai văzut foarte multe ţări. Care ţi-a plăcut cel mai mult?

Am vizitat peste 50 de ţări, dar cel mai mult mi-a plăcut Alaska. Mi-au plăcut munţii, gheţarul din Skateway şi balenele. Mi-a plăcut mult şi Hawaii. E fascinant, dar e scump. Există o faleză acolo unde sunt numai magazine cu mărci de lux.

Ce ţi s-a părut greu pe vas?

Cel mai greu era inventarul şi orele pe care le petreceam să-l fac, mai ales că aveam pe mână bunuri de circa două milioane de dolari. Mi s-a întâmplat să muncesc şi 30 de ore. Nu-mi permiteam să am un program  echilibrat.

Ce-i place:

„Îmi place mult să mă dau cu snowboard-ul, să merg cu bicicleta, să fac surf, îmi place viaţa echilibrată, fără excese. Am devenit vegetarian de 4-5 luni. Îmi place să sar cu paraşuta, îmi plac sporturile cu adrenalină, schiatul, îmi place să citesc şi îmi place să mă uit la filme", spune Mircea.

Ce nu-i place:

„Nu-mi place când un prieten îţi înşeală aştepările, nu-mi plac oamenii care fac rău în mod voit, nu-mi plac oamenii care fac rău, nu-mi plac durerile de cap, nu-mi plac şoferii grăbiţi, care îi încurcă pe ceilalţi şi crează disconfort celorlalţi participanţi la trafic", afirmă braşoveanul.

Profil

Născut. 28 februarie 1981, Braşov

Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice

Familie. Necăsătorit

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite