Mircea Braşoveanu îţi află toate bolile dintr-un singur fir de păr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Braşoveanu a inventat un aparat de diagnostic rapid
Mircea Braşoveanu a inventat un aparat de diagnostic rapid

A inventat un aparat pentru diagnosticarea rapidă a bolilor, iar pentru descoperirea sa, a primit şapte medalii la saloanele de inventică.  

În orice ţară normală din lume lectorul universitar Mircea Braşoveanu ar fi fost sprijinit de toate instituţiile statului pentru a-şi continua munca de cercetare în domeniul medical începută în urmă cu un sfert de secol.

Rezultatul cercetărilor sale este constituit de un aparat şi o metodă prin care diagnosticarea bolilor şi prescrierea tratamentelor se realizează în urma unei analize a talpei piciorului şi a unui fir de păr.

În România, însă, invenţia a trebuit să aştepte aproape 20 de ani până când să fie „recunoscută" de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. După eliberarea brevetului, însă, în doar trei ani, aparatul a câştigat şapte medalii la concursurile de inventică din ţară sau străinătate.

„Aparatul a apărut în urma identificării de către mine a câtorva probleme care-i transformă pe bolnavi în cobaii medicilor şi medicamentelor. Dacă te duci la zece medici diferiţi cu acceleaşi simptome, sigur vei obţine mai multe diagnostice.

De aici, a doua problemă, vei primi mai multe tipuri de tratamente. Este evident că diagnosticele greşite vor fi urmate de tratamente greşite, care vor face mai mult rău decât bine. De aceea am creat un sistem de diagnostic şi terapie analitică plantară, mai exact reflexo-terapie făcută ştiinţific", ne-a spus Braşoveanu.

Zeci de mii de pacienţi

Concret, diagnosticarea se face prin analiza unui fir de păr al pacientului şi a tălpii piciorului, ulterior fiind identificat şi remediul necesar. Mircea Braşoveanu spune că talpa piciorului este o bancă de date importante despre fiecare dintre noi.

La fel şi firul de păr, de aici provenind informaţii genetico-energetice. „În general încerc să elimin medicamentele chimice din tratament, chiar dacă sunt compatibile cu aceea persoană".

Bărbatul ne-a spus că  a şcolarizat, în timp, aproape 3.000 de persoane din toată ţara şi a ajutat zeci de mii de persoane bolnave. Are rezolvate şi cazuri cunoscute în ţară:

Au venit nişte oameni cu un bolnav de cancer. Îl dăduseră din spital, să moară acasă. Îi mai acordaseră 48 de ore de viaţă, dar eu am simţit că are o scânteie de viaţă în el. I-am dat reţete de ceaiuri şi a mai trăit cinci ani, murind din prostie: l-a prins ploaia şi a făcut dublă pneumonie", spune omul.  

Mircea Braşoveanu nu a vurt să-şi vândă invenţia în Germania, sperând că, la un moment dat, aparatul său va fi apreciat la justa valoare în ţara noastră. Pentru aceasta, însă, trebuie ca şi românii să vadă cu alţi ochi „competiţia" dintre medicamentele chimice şi tratamentele naturiste.

  Ce-i place:

„Îmi place să studiez şi să cercetez şi aş face asta cât mai mult timp posibil. Eu sunt, printre altele, şi cercetător ştiinţific la Institutul Naţional de Inventică din Iaşi. Îmi plac sportul şi mişcarea, în general".

Ce nu-i place

„Nu agreez deloc nerespectarea cuvântului dat. Mai ales politicienii sunt mari specialişti în acest domeniu. Nu-mi place nici dorinţa multor oameni de a-şi cere drepturile, fără, însă, a oferi ceva, fără a fi deschişi să facă un lucru folositor. Vreau să ieşim din criză, dar nu facem nimic în sensul acesta".

Întrebări şi răspunsuri:

Sunt inventatorii români sprijiniţi în vreun fel?

Nici pe departe aşa ceva şi când afirm aceasta am experienţa personală în spate. În alte state nu trebuie să materializezi ideea, ci doar să o ai şi deja eşti luat în considerare. Eşti introdus într-o echipă de cercetare şi ai parte de ajutor pentru a pune în practică ideea.

Cum aţi fi fost „primit" cu asemenea invenţie?

Cel mai elocvent exemplu poate fi următorul: ani de zile în România nu mi-a fost brevetată  invenţia pe motiv că nu există specialişti în domeniu care să aprecieze calităţile cercetărilor noastre. 

Profil

Născut: 4 februarie 1960, com Târlungeni, jud. Braşov

Studii: master în Politici Publice şi Sociale

Profesie: profesor asociat Univ. „Transilvania"

Familie: căsătorit, un copil

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite