Ministrul Dezvoltării în inspecţie: „La muncă, că e mai importantă decât vorbăria!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul a verificat, dacă muncitorii îşi fac treaba. Foto: Ionuţ Dincă
Ministrul a verificat, dacă muncitorii îşi fac treaba. Foto: Ionuţ Dincă

Ministrul Dezvoltării, Cristian Petrescu, a venit astăzi la Braşov, unde a semnat trei contracte pentru finanţarea unor proiecte de investiţii în valoare de aproape 31 de milioane de lei.  El a făcut o vizită şi pe şantierele de Sala sporturilor şi Bazinul de Înot care sunt făcute cu bani de la minister.

După ce a semnat contractele de finanţare, ministrul s-a grăbit să viziteze cele două şantiere din Braşov şi mai în glumă, mai în serios, le-a transmis autorităţilor un îndemn: „La muncă, că e mai importantă decât vorbăria!”. „Vrem să vedem stadiul lucrărilor, atât de la Sala Sporturilor, cât şi de la Bazinul Olimpic de Înot, fiindcă vrem să le dăm drumul cât mai repede, pentru ca braşovenii să beneficieze de ele”, a explicat ministrul.

Ca în „epoca de aur“

Pe cele două şantiere, cel puţin astăzi, a fost zor mare, momentul aducând aminte de vizitele efectuate pe „şantierele patriei“ de Nicolae Ceauşescu. Cristian Petrescu a fost mulţumit de ceea ce a văzut, dar i-a întrebat pe şefii de lucrări, când vor şi finaliza cele două obiective. Primarul George Scripcaru a ţinut să precizeze că Sala Sporturilor va fi gata de 1 iunie, pentru a organiza un spectacol special dedicat Zilei Copilului. Chiar dacă bazinul olimpic are termen pentru noiembrie 2012, primarul le-a amintit şefilor firmei constructoare să finalizeze treaba până cel târziu în octombrie.

image

Cristian Petrescu şi George Scripcaru pe şantierul de la Sala Sporturilor

Proiecte de peste 30 de milioane de lei

Suma totală a contractelor semnate, astăzi, de ministrul Dezvoltării pentru Braşov se ridică la peste 30 de milioane pentru trei proiecte de anvergură. Primul dintre ele, la care lucrările vor începe chiar în primăvară, este dublarea Pasajului Fartec, în valoare de 23, 5 milioane de lei. Un alt contract care a fost semnat cu această ocazie este cel pentru reabilitarea clădirii cu destinaţie de locuinţe sociale, de la fostul cămin internat din Uzina II, pentru care este nevoie de 4,6 milioane de lei.
Ultimul proiect pentru care au fost acordate sumele necesare, respectiv 2,7 milioane de lei, este pentru „achiziţia şi instalarea echipamentelor specifice pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în unităţile de învăţământ şi pe domeniul public din Zona Metropolitană”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite