Braşov: Cetatea din Râşnov trebuia transformată în hotel-restaurant, la ordinul Ministerului Culturii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prăbuşirea unui balcon exterior al Cetăţii Râşnov scoate la iveală noi ilegalităţi în privinţa modului cum a fost administrat monumentul de o firmă privată.

Pe lângă faptul că „Drumuri Publictare“ SRL a construit şi a dărâmat fără discernământ în interiorul fortificaţiei, primarul Râşnovului, Adrian Veştea, ne-a declarat că, în 2007, a fost somat de Ministerul Culturii să elibereze autorizaţie de construcţie pentru SRL-ul amintit, în vederea construirii în interiorul Cetăţii a ueni unităţi hotelieră şi de alimentaţie publică.

Dacă nu mă opuneam, la această oră aici ar fi existat un hotel cu 40 de camere, restaurant-bar şi chiar o pizzerie. Vă daţi seama ce ar fi ajuns Cetatea? Păi daca a ajuns să pună termopane la foişoare???...“, ne-a delarat Veştea.
Distrugerile de la Cetatea Râşnov au fost confirmate de un expert al MInsterului Culturii, anul acesta.Prof. dr. Adrian Rusu, expert al Ministerului Culturii, spune că Cetatea Râşnov nu mai are patrimoniul său istorico-monumental controlabil: „Peste tot în obiectivul istoric s-au produs distrugeri iremediabile. Este cea mai amplă, agresivă şi mai neruşinat de ilegală succesiune de intervenţii asupra unui monument istoric din România de după anul 1989 “, a precizat Rusu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite