Braşov: Primarul Râşnovului acuză Ministerul Culturii de superficialitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Primarul Râşnovului acuză Ministerul Culturii de superficialitate
Braşov: Primarul Râşnovului acuză Ministerul Culturii de superficialitate

Spiritele s-au aprins după ce ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional au prezentat un raport referitor la Cetatea Râşnovului. Primarul Adrian Veştea spune că în acel raport nu au fost cuprinse cele mai importante nereguli descoperite la Cetate.

CITEŞTE ŞI:


Adrian Veştea susţine că raportul pare a fi făcut în bătaie de joc. „În raport nu sunt enumerate lucrările ilegale şi nici nu se face referire la balconul prăbuşit marţi seara, care a fost construit fără proiect şi fără avizele necesare. Am cerut Ministerului Culturii încă din anul 2008 o comisie de anchetă pentru Cetatea Râşnov. Anul acesta, de 1 mai, când ministrul Theodor Paleologu a fost aici, la cetate, a promis că va trimite o comisie de anchetă, dar observăm că această comisie s-a transformat într-o comisie de constatare şi nu de anchetă“, spune primarul Râşnovului. 

Veştea a mai anunţat că va face plângeri penale împotriva tuturor celor care în perioada 2004-2008 au dat avize pentru executarea lucrărilor din Cetatea Râşnov şi au semnat pentru hotelul şi restaurantul care urmau să se construiască în cetate.

Cetatea va rămâne închisă până când specialiştii vor constata şi se vor remedia toate problemele care ar putea pune în pericol vieţilor turiştilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite