Braşov: Ministerul Culturii intervine în procesul Cetăţii Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Ministerul Culturii intervine în procesul Cetăţii Râşnov
Braşov: Ministerul Culturii intervine în procesul Cetăţii Râşnov

Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN) a depus în această dimineaţă la registratura Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o cerere de intervenţie accesorie în procesul care se judecă la această instanţă între Oraşul Râşnov şi firma care a administrat monumentul timp de câţiva ani. CITEŞTE ŞI: Platforma "Belvedere" a Cetăţii Râşnov stă să cadă!

Primarul Râşnovului, Adrian Veştea a declarat că a primit neoficial informaţia conform căreia ministerul a depus un document foarte amplu, la instanţa menţionată, termenul de judecată în respectivul dosar fiind fixat chiar pentru ziua de mâine. Veştea s-a declarat încântat de noua poziţie adoptată de oficialii MCCPN, chiar dacă aceasta survine după foarte multe solicitări.   

Altfel, primarul Adrian Veştea a declarat că, momentan, cetatea rămâne închisă, neputându-se garanta pentru siguranţa turiştilor. „Pe măsură ce diferite zone din Cetate vor fi expertizate şi declarate sigure, vom permite accesul publicului doar în acele locuri“. Veştea a mai precizat că, pe lângă platforma „Belvedere“, care a fost construită fără nici un fel de autorizaţie şi proiect, reprezentând un pericol pentru turişti, şi cele două turnuri care acoperă bazinele cu apă reprezintă „adevărate capcane“.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite