Mihai Marinescu, abandon tehnic în cursa de la Marrakech (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul braşovean de formula 2, Mihai Marinescu, a fost nevoit  să abandoneze cursa, din cauza unor probleme tehnice. Întreaga poveste am aflat-o de pe blogul lui.

„Sunt dezamagit: Marrakech putea insemna ascensiunea mea in top 5 in clasamentul general, asta a fost obiectivul meu cand am venit aici, sa fac doua curse bune si sa urc in primii 5 la General. Plec insa din Maroc pe 13, cu 0 puncte acumulate, departe de primele locuri si cu doua abandonuri (ma rog un abandon si o cursa complet ratata) trecute in dreptul meu la rezultate 2010", scrie Mihai Marinescu.

Şocul pentru tânărul sportiv a fost destul de mare: „Mai ca-mi vine sa nici nu mai iau startul la Monza. De altfel Monza e o ipoteza, trebuie ca sponsorul meu, caruia nu am cuvinte sa-i multumesc, sa accepte sa continuam. Pentru ca el mi-a fixat obiectivul de a reusi cel putin un loc 5 in primele 4 curse, iar eu am esuat in a-l indeplini. Chiar daca tehnica m-a tradat si nu-mi pot imputa nimic, am esuat".

„Este foarte amar acest eşec"

Filmul unei mari dezamăgiri: „Ce a fost in startul cursei 2: am facut turul de formare, totul OK. M-am asezat pe grila, motorul mergea. A pornit procedura de start, am turat masina, a aparut semaforul rosu, mai am 2 - 5 secunde, m-am concentrat la maxim sa prind fractiunea de start! Totul perfect, il am pe Kazim in dreapta, pe Will in fata, stau cu Will si incerc sa-l iau pe Kazim, primul viraj e la stanga, am intrarea. Din spate o sa vina Palmer, tin interiorul si n-am griji. Sa pornim !!! Si aud motorul cum cade in turatie, pana se opreste, cu gazul apasat. Mi-a cazut cerul in cap!!! Imediat semaforul stinge rosu si toti pleaca pe langa mine (mi-a reprosat un prieten ca n-am ridicat mana ca sa anulez procedura de start - nici n-am avut cand, motorul meu s-a oprit in aceasi secunda in care a aparut verde, iar primul instinct a fost sa-l repornesc si sa plec din grila). Apas demarorul, degeaba, motorul nu da semne ca vrea sa porneasca. Ma imping comisarii la boxe, vine motoristul, ii spun care e problema. Deschide motorul, se chinuie vreo 3 minute, fara efect. Leaga calculatorul la masina, reseteaza toata electronica si abia atunci reporneste motorul. De fapt a cazut un senzor pe circutul electronic, a dat mesaj de avarie in ECU, iar centrala de comanda a oprit motorul. Abia la resetare a disparut mesajul parazit, motorul a repornit "la sfert".

Puteam sa ma uit la cursa de la boxe sau sa reintru in pista. Am vazut ca e safety car si am decis sa reintru desi eram cu 2 ture in urma. Cursa era dusa. M-am gandit insa ca n-am ce pierde, fac un antrenament util, verific setarea pe care o am la masina si fac cateva depasiri, in regim de cursa, inteleg exact cum se comporta masina la aspiratie, fara presiune. Daca nu as fi avut cele 2 ture ture diferenta fata de ceilalti, puteam termina pe locul 10. I-am depasit pe toti pe care i-as fi depasit si daca eram in acelasi tur cu ei. Cursa se termina in momentul in care se flutura steagul in patratele...".

Specialiştii în sport spun că tânărul nu trebuie să se lase copleşit de această întâmplare. Singura problemă rămâne aceea a sponsorului, care trebuie să nu dezarmeze în faţa incidentelor tehnice, mai ales că evoluţia ulterioară pe circuit a fost una bună.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite