Medicii legişti au stabilit: Huidu era apt să conducă în momentul producerii accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Huidu nu a derapat Foto. Adevărul Braşov
Şerban Huidu nu a derapat Foto. Adevărul Braşov

Medicii legişti au finalizat expertiza medico-legală care urma să stabilească dacă Şerban Huidu era apt sau nu să conducă autovehicule în urma accidentului pe care l-a suferit la schi, în Austria, în decembrie 2010. 

După ce l-a examinat psihiatric pe Huidu şi a studiat actele medicale venite din Austria, de la doctorii care l-au tratat în urma accidentului de la schi, o comisie formată la nivelul Serviciului de Medicină Legală Braşov a stabilit că Şerban Huidu era apt să conducă maşina.  

Concluziile expertizei medico-legale vor fi depuse abia mâine la dosar. De asemenea, până în data de 13 aprilie, avocatul lui Şerban Huidu poate depune obiecţiuni la expertiza criminalistică, expertiză ce a stabilit că Huidu nu a derapat. „În situaţia în care se vor formula obiecţiuni, poliţistul şi procurorul de caz vor aprecia dacă sunt întemeiate, iar în acest caz se va dispune efectuarea unei noi expertize sau a unei expertize suplimentare, depinde ce se contestă. În caz contrar, dacă obiecţiunile nu sunt motivate, ele vor fi respinse", a spus Carmina Reit, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov. Avocaţii familiilor celor trei victime decedate au studiat raportul şi nu vor formula contestaţie.

Expertiza criminalistică a stabilit că acesta nu a derapat atunci când a intrat pe contrasens şi s-a izbit autoturismul Dacia Logan, în localitatea Timişul de Sus. În momentul impactului, Şerban Huidu avea o viteză de 87 de km/h, iar Dacia Logan mai puţin de 40 km/h. Expertiza nu a putut stabili viteza avută de cele două maşini înainte de impact. 

Click pe imagini pentru fotogalerie

  

image
image
image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite