Medic cardiolog din Braşov, cercetat pentru acte sexuale cu minori UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la Braşov, pentru a destructura reţeaua infracţională
Procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la Braşov, pentru a destructura reţeaua infracţională

Medicul braşovean Horaţiu Rus (43 de ani) este cercetat de procurorii DIICOT pentru că ar fi constrâns moral, doi băieţi, minori, să întreţină cu el relaţii sexuale. Raporturile sexuale se derulau într-un club privat, care aparţine proxenetului celor doi minori.

Update 16.55 Toţi membrii grupării, alături de cardiolog, vor fi prezentaţi  diseară, la ora 19.00, la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, cu propunere de arestare preventivă.

Update 13.30 Gruparea infracţională era monitorizată de circa trei luni de zile. Minorii racolaţi de membrii grupării proveneau din medii paupere, în special din Braşov.

Anchetatorii spun că medicul Horaţiu Rus a întreţinut relaţii sexuale cu doi minori, asupra cărora a exercitat o violenţă psihologică, în sensul că, acei copii, cardiaci fiind, aveau nevoie de medicamente. Fiindcă nu aveau posibilitate să le cumpere, medicul îi condiţiona, în sensul că le oferea pastilele de care aveau nevoie în schimbul întreţinerii unor raporturi sexuale. „Acestea s-au consumat fie la domiciliul său, fie la cabinetul său privat de pe strada Traian. El a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", a spus şeful BCCO, comisarul şef Gabriel Florescu. Doctorul va fi acuzat de viol şi act sexual cu un minor. Una dintre victime a avut chiar o tentativă de sinucidere în urma celor întâmplate.

Gruparea destructurată azi este mult mai mare. „Sunt în jur de opt persoane, dintre care una este din Timişoara, care acţiona în vederea racolării minorilor pentru supunerea acestora la relaţii sexuale de tip homosexual", a mai spus comisarul şef Gabriel Florescu.  Relaţii sexuale se consumau atât la domiciliul racolatorilor, cât şi în două cluburi din Braşov. 

Acesta este unul dintre cluburile în care se petreceau raporturile sexuale: 

Update 11.55 Cardiologul Horaţiu Rus lucra la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov şi făcea parte din echipa de cardiologi, dar nu trata pacienţi minori, ci doar adulţi. Acesta esti şi motivul pentru care se presupune că pacienţii minori îi racola fie prin intermediul reţelei de proxeneţi, fie prin cabinetul său privat.

Colegii medicului de la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov au aflat abia azi-dimineaţă cu se ce ocupa Horaţiu Rus în afara programului şi au rămas uimiţi. Medicul era considerat unul dintre cei mai buni cardiologi din Braşov.

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a luat la cunoştinţă de acuzaţiile ce i se aduc unui medic cardiolog angajat al spitalului.În legătură cu aspectele relatate precizăm că, la nivelul spitalului nu s-au înregistrat reclamaţii cu privire la conduita sau activitatea profesională a acestuia. În ceea ce priveşte ancheta DIICOT, aceasta vizează aspecte din viaţa privată a doctorului, faţă de care nu ne putem pronunţa, prezumţia de nevinovăţie fiinţând până la o sentinţă definitivă a instanţei", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Directorul medical al spitalului, dr. Adrian Albotă, spune că măsurile care s-ar putea lua în cazul medicului depind de ancheta procurorilor. „Azi, la prânz, urmează să ni se comunice statul pe care îl are, martor sau învinuit şi în funcţie de asta vom lua măsurile legale care se impun. El este reţinut şi dacă va fi învinuit sau inculpat îi vom suspenda contractul de muncă până la finalizarea cercetărilor", a spus dr. Adrian Albotă.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au procedat la destructurarea unui grup infracţional, specializat în săvârşirea  infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol şi act sexual cu un minor.
Gruparea era formată din patru indivizi, care racolau băieţi, minori, şi îi obligau apoi să se prostituze în clubului liderului grupării, situat în Braşov.

„În fapt, se reţine că, liderul grupării, învinuitul Dodo Ferenc, 41 de ani, deţine un club privat, situat în municipiul Braşov, în incinta căruia clienţii întreţin raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin. Din cercetări  a rezultat că  membrii grupării, Măciucă Daniel-Sebastian, 31 de ani, Lazarovici Valentin, 40 de ani şi Borşan Florentin-Ovidiu,32 de ani, au recrutat şi cazat un număr de 14 victime de sex masculin, majore şi minore, pe care, prin ameninţare, violenţă sau alte forme de constrângere fizică sau morală, le-au obligat la practicarea prostituţiei, obţinând în acest mod sume substanţiale de bani", se precizează într-un comunicat remis, azi, de DIICOT Braşov.

Printre clienţi se numără şi medicul cardiolog Horaţiu Rus (43 de ani), despre care procurorii spun că „profitând de calitatea sa de medic în cadrul  unui spital din municipiul Braşov, a  întreţinut, prin constrângere morală, raporturi sexuale cu două victime de sex masculin, minore, aflate sub tratament medical".

Procurorii  DIICOT efectuează 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Braşov, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov urmând a fi conduse pentru audieri un număr de 11 persoane, faţă de care vor fi dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.
Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul  BCCO Braşov, IPJ Braşov - Serviciul de Investigaţii Criminale.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS Braşov.

 
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite