Braşov: Călin Matkovski face artă pe pielea braşovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Călin Matkovski face artă pe pielea braşovenilor
Braşov: Călin Matkovski face artă pe pielea braşovenilor

Călin este un artist tatuator renumit în oraşul de la poalele Tâmpei. De-a lungul celor patru ani de când lucrează în saloane profesionale tânărul a realizat sute de picturi pe corpul uman.

Profil

NĂSCUT: 25 aprilie 1986, Republica Moldova, Chişinău
FAMILIE: necăsătorit
STUDII: Liceul „Victor Jinga“ Săcele

Tânărul a fost pasionat de grafică încă din copilărie. Odată cu primele desene care i-au apărut în ziare, atunci când avea 14 ani, s-a dezvoltat şi încrederea în sine. „La orele de desen veneam mereu cu ceva în plus. Ni se spunea să desenăm ceva, dar eu făceam mai mult şi luam nota maximă“, mărturiseşte tânărul.

Şi-a tatuat mama

Încă din copilărie a participat la concursurile organiazate de Clubul Copiilor din Săcele, la care a obţinut numeroase premii. „Am fost la concursuri organizate pe judeţ cu câteva desene din tematici diferite şi de multe ori am ieşit pe locurile fruntaşe. Am câştigat cu desene abstracte şi natură statică“, povesteşte tânărul.
Pentru Călin totul a început acum patru ani, când s-a angajat la un salon de tatuaje şi piercing-uri, iar primul tatuaj l-a făcut pe propriul trup. „Prima clientă a fost o turistă din Anglia. Nu mi-a fost greu să fac tatuaje, căci dacă şti să desenezi poţi să şi tatuezi, dar nu e la fel ca atunci când desenezi pentru că trebuie să fii foarte sigur pe tine “, declară tatuatorul. Chiar şi mama lui, care la început nu era de acord cu această îndeletnicire a fiului său a ajuns să-şi facă un tatuaj. „Şi mamei i-am făcut un tatuaj. În 2006 i-am tatuat pe gambă o floare pe care aterizează un fluturaş, iar acum mi-a zis că vrea să-i mai tatuez un soare şi o lună“, povesteşte tânărul. 

Tatuajele sunt la modă

Călin susţine că numărul persoanelor care se tatuează este în continuă creştere. De-a lungul celor patru ani pe care i-a petrecut în diverse saloane de tatuaje, tânărul a avut clienţi de toate vârstele. „Am tatuat un bărbat de 70 de ani care şi-a dorit din adolescenţă să-şi tatueze un vultur. În general, cei mai mulţi clienţi sunt tinerii între 25-30 de ani şi nu pot să spun că sunt mai mulţi bărbaţi sau mai multe femei care se tatuează“, spune Călin.
Artistul efectuează modele de tatuaje tradiţionale sau poate crea modele originale personalizate. Susţine că cei mai mulţi clienţi doresc să-şi tatueze steluţe, fluturaşi, modele tribale sau simboluri greceşti. El încearcă să îi convingă să aleagă desene artistice şi nu simboluri pe care şi alte persoane le pot avea pe trup. „Îmi place de cei care vin cu idei interesante şi vor ceva deosebit. Eu îmi sfătuiesc clienţii să-şi aleagă cu atenţie tatuajul deoarece pe acesta îl vor purta toată viaţa“, mai spune tânărul. 

Portretele, preferatele sale

Atunci când vine vorba de desen, cel mai mult îi plac portretele. „Am realizat mai multe portrete de-a lungul timpului şi le-am dăruit persoanelor respective. Faţă de poze, portretele sunt mult mai artistice. Atunci când faci un portret scoţi ceva în evidenţă şi redai personalitatea acelei persoane“, spune cel care le face tatuaje braşovenilor. Toţi cei care s-au hotărât să-şi facă un tatuaj şi să rămână cu o amintire vizibilă pentru totdeauna au apelat la ajutorul lui Călin.

Întrebări şi răspunsuri

Intenţionezi să-ţi deschizi propriul salon?
Da, desigur. Vreau să am salonul meu şi să fiu cel mai bun, pe plan mondial, în materie de tatuaje. Vreau să circule vestea că fac treabă bună şi să realizez cât mai multe tatuaje.
Realizezi şi picturi?

Doar de acum un an am început să pictez şi chiar a început să-mi placă. Acest lucru mă ajută foarte mult la tatuaje deoarece ştiu mult mai uşor cum să combin culorile pentru ca totul să iasă perfect.

Ce-i place
„Îmi place să cânt la diverse instrumente muzicale. Cânt la chitară, pian şi, de şase ani, cânt şi la tobă. În prezent fac parte din trupa rock «Mada Faca», unde sunt toboşar“, spune tânărul.
Ce nu-i place
„Nu-mi place să dorm. Mi se pare că este o pierdere de timp să dormi şi, de aceea, atunci când ies de la salon merg prin cluburi sau îmi petrec timpul cu colegii din trupă“, mărturiseşte Călin.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite